Kozijnen

 • Nieuwe uitstraling
 • Stijging woningwaarde
 • Hoge isolerende werking

Kozijnen offertes aanvragen en vergelijken?

Kozijnen offertes vergelijken? Lees dan hier op Offertevergelijker meer over de verschillende soorten kozijnen en gemiddelde prijzen. Zo weet je precies welke kozijnen je moet hebben en heb je direct een goed idee van de kosten. Vervolgens vraag je hier gratis en vrijblijvend kozijnen offertes aan. Zo ben je goedkoper uit en vind je altijd een geschikte specialist bij jou in de buurt. Ideaal!

Heb je vragen? Neem dan gerust eerst contact met ons op – onze experts helpen je graag verder.

Waarom kozijnen offertes vergelijken verstandig is

kozijnen offerte vergelijken

Stel, je wilt inderdaad je kozijnen vervangen. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee (zie hieronder), waaronder een lagere energierekening. Aangezien je je geld met de nieuwe kozijnen dus vanzelf terugverdient, is deze investering het dubbel en dwars waard. Toch raden we iedereen niet klakkeloos te kiezen voor een bedrijf of specialist. Zo geef je namelijk mogelijk honderden euro’s meer uit dan nodig is.

Als je meerdere offertes tegelijkertijd aanvraagt:

 • Bespaar je mogelijk honderden euro’s;
 • Vind je een kozijnenspecialist bij jou in de buurt;
 • Kies je voor de offerte die het beste aansluit op jouw wensen.

De voordelen van nieuwe kozijnen

Nieuwe kozijnen aanschaffen is misschien wel de beste keuze die je kan maken als huiseigenaar. Waarom? Heel eenvoudig:

1. Betere isolatie & lagere energierekening

Met nieuwe kozijnen, bij voorkeur in combinatie met hoogwaardig HR++ dubbele beglazing, isoleer je je woning beter en hoef je minder te stoken. Dit zie je uiteraard terug op de energierekening.

2. Isolatie tegen geluid

Woon je langs een drukke weg of spoorlijn? Dan helpen nieuwe kozijnen ook tegen de herrie. Ze houden het geluid beter buiten, zodat jij er minder last van hebt. De mate waarin hangt af van de gekozen kozijnen (hout, aluminium of kunststof) en de beglazing.

3. Hogere woningwaarde

Nieuwe kozijnen zien er goed uit, gaan decennia mee en isoleren tegen koude, warmte en geluid. Het is daarom geen verrassing dat woningen met nieuwe kozijnen een hogere waarde hebben.

4. Veiliger dankzij beter hang-en-sluitwerk

In tegenstelling tot oude exemplaren, zijn moderne kozijnen geschikt of zelfs standaard uitgerust met gekeurd hang- en sluitwerk. Dit hang-en-sluitwerk is over het algemeen stukken veiliger, waardoor de kans op inbraak kleiner is.

In sommige gevallen is het simpelweg noodzakelijk om de kozijnen te vervangen, bijvoorbeeld als deze zijn gaan rotten. Ondanks deze noodzaak komen de nieuwe kozijnen nog steeds met bovenstaande voordelen.

Kunststof, hout of aluminium: welke kozijnen zijn de beste?

Bij het uitzoeken van nieuwe kozijnen heb je drie opties: kunststof, hout of aluminium:

Kunststof kozijnen

Verreweg de meest populaire keuze is kunststof. Kozijnen van kunststof hebben verschillende voordelen, maar helaas ook een aantal nadelen. Voordelen zijn onder andere de lange levensduur (25 tot 50 jaar), de uitstekende isolerende eigenschappen en relatief lage aanschafs- en onderhouds kosten. Toch is niet iedereen even groot fan. Kunststof kozijnen zijn minder flexibel toe te passen dan kozijnen van hout, verkleuren in de loop der jaren door zonlicht, zijn minder gemakkelijk te repareren en passen qua uitstraling minder goed bij historische gebouwen of woningen.

Houten kozijnen

Ten tweede zijn er de houten kozijnen. Deze bieden een authentieke uitstraling, hebben een lange levensduur, isoleren uitstekend en zijn eenvoudig te herstellen, maar vergen wel het nodige onderhoud zoals het schilderwerk. Daarnaast zijn houten kozijnen zo’n 15% duurder dan hun kunststof evenknie.

Aluminium kozijnen

Tot slot kun je kiezen voor aluminium. Deze kozijnen zijn zeer sterk en hebben een strakke, moderne uitstraling, maar zijn ook duurder, niet overschilderbaar en isoleren minder goed dan hout en kunststof. Verder moeten aluminium kozijnen ook periodiek gesteld worden.

Kosten van nieuwe kozijnen

De kosten voor nieuwe kozijnen verschillen per situatie – zie voor de exacte kosten de kozijnen offerte(s). Gemiddeld bedragen de kosten zo’n €700 per m2. Hieronder vind je meer informatie over de gemiddelde prijzen per kozijntype. Deze prijzen zijn inclusief plaatsing, hr++ glas en btw.

Soort kozijn Aantal m2 Kosten
Kunststof 1 m2 € 700 - € 800
Hout 1 m2 € 750 - € 950
Aluminium 1 m2 € 650 - € 850

Let op! Bovenstaande prijzen zijn slechts de gemiddelde prijzen per type kozijn. De daadwerkelijke prijs kan verschillen als gevolg van schommelingen in materiaalkosten, loonkosten en andere zaken.

Houd rekening met mogelijke subsidie(s)

Ook is het verstandig om eventuele subsidies in het achterhoofd te houden. Deze kunnen de initiële kosten namelijk flink drukken. Zo kom je mogelijk in aanmerking voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) van de Rijksoverheid en voor diverse lokale of regionale subsidies. Maak voor laatstgenoemde gebruik van MilieuCentraal’s handige Subsidiewijzer.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik weten voordat ik een offerte voor kozijnen aanvraag?

Zorg dat je een duidelijk beeld hebt van wat je nodig hebt. Overweeg het soort kozijnen (hout, PVC, aluminium), de afmetingen, het aantal kozijnen en speciale wensen zoals dubbel glas of een specifieke kleur. Daarnaast is het slim om een goed beeld te hebben van de mogelijke subsidies, al kan de kozijnenspecialist je hier ook bij helpen.

Hoeveel offertes moet ik aanvragen voor een goede vergelijking?

Het is verstandig om minstens 3 offertes aan te vragen. Dit biedt je een goede vergelijking van de prijzen en opties op de markt. Dit is ook de reden dat jij bij ons met één druk op de knop direct 3 kozijnen offertes ontvangt.

Zijn offertes voor kozijnen meestal gratis?

Ja, wel als je ze aanvraagt via Offertevergelijker. Verder bieden de meeste bedrijven ook gratis en vrijblijvende offertes aan. Controleer dit echter altijd vooraf.

Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang?

Bij Offertevergelijker binnen enkele minuten – in tegenstelling tot andere partijen, waar je binnen enkele dagen of zelfs een week een offerte kunt verwachten.

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van kozijnen offertes?

Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook op de garantievoorwaarden, de kosten voor installatie, en de reputatie van het bedrijf. Dat gezegd hebbende: wij werken alleen samen met hoog aangeschreven, betrouwbare bedrijven met een uitstekende staat van dienst.

Hoe weet ik of een kozijnenleverancier betrouwbaar is?

Bij Offertevergelijker hoef je je hier geen zorgen over te maken. We werken namelijk uitsluitend samen met kozijnenleveranciers met een uitstekende reputatie. Wil je dit toch liever zelf nagaan, dan kun je na de ontvangst van de kozijnen offertes kijken naar beoordelingen, referenties, certificeringen en voorbeelden van eerder werk.

Waarom Offertevergelijker?

 • Gemak: eenvoudig online niet één kozijnen offerte, maar meerdere aanvragen
 • Gratis & vrijblijvend aanvragen en vergelijken
 • Betrouwbare experts geven onafhankelijk advies
 • Nauwe samenwerking met kozijnenleveranciers bij jou in de buurt
 • Ook voor andere producten

Vergelijk gratis & vrijblijvend offertes

Ben je benieuwd naar de exacte kosten van nieuwe kozijnen voor jouw woning? Doe dan hier gratis en vrijblijvend een offerteaanvraag en vergelijk eenvoudig bedrijven op prijs én kwaliteit. Een aanvraag duurt nog geen 2 minuten en bespaart je al snel 30%! Heb je nog vragen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media