15-05-2019

Is er ingebroken? 5 Tips om je weer snel veilig te voelen

Is er ingebroken? Er zijn maar weinig gebeurtenissen in je leven, die je zo'n vervelend gevoel geven als een inbraak. Het idee dat er een vreemde in jouw woning is geweest (of een poging daartoe heeft gedaan) laat diepe sporen na. Veel slachtoffers van inbraak ervaren vaak voor langere tijd psychische klachten. Dit uit zich bijvoorbeeld in slapeloosheid, bang om alleen thuis te zijn en angst voor herhaling. Herken je deze problemen? Dan volgen hier vijf tips die vaak worden toegepast om het gevoel van veiligheid terug te krijgen nadat er is ingebroken. Met name tip 5 is voor velen van onschatbare waarde.

Tip 1: Zet een tijdschakelaar op de lampen

Criminelen kiezen over het algemeen niet voor het grootste huis, maar het huis waarbij het risico het laagst lijkt. Door een tijdschakelaar op de lampen te zetten, gaan deze op de gewenste tijdstippen aan en uit. Hierdoor lijkt het voor buitenstaanders net of er bewoners thuis zijn. Ook als je met vakantie bent of een keer wat later thuiskomt.

Tip 2: Vervang de sloten

Iets waar dieven het standaard op hebben voorzien is de handtas. Vaak zitten hier de portemonnee, telefoon en sleutels in. Vooral dit laatste is een enorm angstaanjagend idee. Je wil niet dat ze over twee weken doodleuk het huis weer binnendringen. Helaas zijn nieuwe sloten de enige manier om dit op te lossen. Ben je zelf handig? Haal dan bij de bouwmarkt nieuwe cilinders (met KEMA keurmerk) en installeer ze in de deur. Heb je liever dat een specialist ze plaatst? Vraag dan hier offertes aan van slotenmakers bij jou uit de regio. De tarieven per slotenmaker kunnen erg verschillen. Door offertes te vergelijken weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Tip 3: Praat er over

Een tip die erg voor de hand ligt, maar niet altijd even makkelijk is om uit te voeren: praat over de gebeurtenis. Door er veel over te praten, wordt het geen taboe en kun je je gevoelens kwijt. Heb je kinderen? Geef hen dan ook vooral de kans om de inbraak te verwerken. Doe niet of er niets is gebeurd. Sla hier aan de andere kant ook niet in door. Is er over praten met je partner of iemand anders die dicht bij je staat onvoldoende? Kijk dan eens wat slachtofferhulp voor je kan betekenen.

Tip 4: Neem een hond

Inbrekers en honden zijn geen goede combi. Vooral de iets grotere types hebben een zeer afschrikkende werking op inbrekers. Hierbij hoef je niet direct Marktplaats af te struinen naar de grootste en meest valse hond die je kan vinden; een lieve gezinshond is vaak waakzaam genoeg. Als er is ingebroken, is het fijn om te weten dat jij niet degene hoeft te zijn die alle geluiden moet horen en beoordelen op mogelijk gevaar. Deze taak neemt een hond met liefde van je over.

Tip 5: Investeer in je veiligheidsgevoel met een alarmsysteem

Zijn de bovenstaande tips voor jouw gevoel maar halve maatregelen? Dan raden wij je aan om te investeren in een alarmsysteem. De kosten voor een goed alarmsysteem starten rond de €350 euro en lopen tot zo’n €1500, afhankelijk van hoe uitgebreid je het alarmsysteem wilt hebben en wie het alarm installeert. Dit is een hoop geld. Maar aan de andere kant: het geeft je wel dat veilige gevoel terug. Een investering in een alarmsysteem is dan ook een directe investering in jouw veiligheidsgevoel.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de exacte prijzen van een alarmsysteem? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan van beveiligingsspecialisten bij jou uit de regio. Door verschillende aanbieders te vergelijken, bespaar je tot wel 30% op de kosten.

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media