01-10-2020

Steeds meer zonlicht, hoe komt dat?

De afgelopen jaren schijnt de zon steeds meer. Een lange periode van 25+ graden wordt steeds normaler in Nederland. Is dit zomaar veranderd? Of is een reden voor? Er zijn meerdere oorzaken waarom er momenteel meer zonlicht is. Hieronder volgt een toelichting.

Betere luchtfilters
Allereerst werken wij als Nederlanders aan een schonere lucht. Zo stoten bedrijven steeds minder schadelijke stoffen uit in de lucht. Schadelijke stoffen zorgen er voor dat er meer wolken ontstaan. Door deze wolken kan de zon minder goed doorkomen. 

Afval scheiden
Ook de bevolking van Nederland draagt zijn steentje bij aan een schonere lucht. Zo wordt afval steeds beter gescheiden. Door het scheiden van afval, kan er meer gerecycled worden. Dit leidt tot minder verbranding van afval, dat weer leidt tot minder afvalstoffen in de lucht. Hierdoor kan zonlicht wederom beter doordringen tot de aarde en stijgt het aantal zonuren.

Elektrisch rijden
De afgelopen jaren worden de nieuwe auto’s steeds milieuvriendelijker gemaakt. Er zijn steeds meer technologieën, waardoor het mogelijk is om de uitstoot van wagens zoveel mogelijk te reduceren.
Daarnaast worden de elektrische voertuigen steeds populairder. Dit komt vooral door de lage bijtelling van deze auto’s. Elektrische bolides rijden op stroom en stoten daardoor geen afvalstoffen uit. Natuurlijk heb je ook wagens die hybride zijn. Deze rijden deels op benzine en het andere deel is elektrisch. Deze voertuigen stoten wel wat gassen uit, maar dit is al een stuk minder dan bij de auto’s die geheel op benzine rijden.

Profiteer met zonnepanelen
Al dit extra zonlicht is leuk voor warmer weer, maar naast het warmere weer biedt zonlicht ook een kans. Zo is de aanleg van zonnepanelen een optie. Zonnepanelen werken namelijk op zonlicht. Deze zonlicht wordt weer omgezet in zonne-energie. Van deze energie heb jij stroom die je kan gebruiken in huis. Zonnepanelen zijn een investering, want binnen een paar jaar zijn ze helemaal terugverdiend. Na het terugverdienen leveren de zonnepanelen pure winst op. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw situatie? Ontvang gratis en snel offertes!

Ontvang gratis offertes

  • Geschreven door Max van Rooijen
  • Max is onze marketing topper. Hij richt zich vooral op LinkedIn, maar vindt het ook leuk om zich zo nu en dan uit te leven in de blog. In z'n vrije tijd gooit hij graag een pijltje met wat vrienden.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media