03-02-2018

Stucen 101

Stuken is het glad afwerken van muren en plafonds. Deze afwerking wordt aangebracht op een ondergrond van beton, metselwerk of gipsplaten. Het stucwerk bestaat uit een gips - of cementlaag. Bij stuken denk je misschien al snel aan strak afgewerkte witte muren. Dit behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden, maar is niet de enige soort. Je hebt bijvoorbeeld ook spachtelputz en granol. Dit is stucwerk met reliëf.

Wat kost stuken?

De kosten voor stuken. lopen erg uiteen. De gemiddelde kosten voor goed stucwerk liggen tussen de €5 en 25 per m2. Dit is nogal een verschil. De reden hiervoor is dat er veel factoren een rol spelen. Factoren die invloed hebben op de kosten van stuken zijn:

  • Het aantal m2
  • Het type stucwerk
  • Het soort oppervlakte (vloer of plafond)
  • Tarief vakman

Slechts 6% BTW

Goed is om te weten: is jouw woning ouder dan twee jaar? Dan betaal je slechts 6% btw betaalt over het stuken in plaats van 21%. Dat is mooi meegenomen toch?

Besparen op stuken

Ga je binnenkort de boel laten stuken? Dan raden wij je sterk aan om hiervoor een vakman in te huren. Stuken is namelijk niet iets wat iedereen kan. Het inhuren van een goede stukadoor hoeft niet gelijk te staan aan het betalen van de hoofdprijs. Wil je wél een goede stukadoor maar níet teveel betalen? Doe dan nu een vrijblijvende offerteaanvraag via Offertevergelijker en ontvang gratis offertes van stukadoors bij jou uit de regio. Dit kan je wel tot 40% besparen op het stuken.

  • Geschreven door Marieke van Dijk
  • Marieke is ons zonnetje in huis. Altijd vrolijk en goed gehumeurd. Oke… bijna altijd. Voor Offertevergelijker blogt ze over uiteenlopende onderwerpen omtrent wonen. In haar vrije tijd is ze veel met interieurstyling en struint ze graag kringloopwinkels af, op zoek naar tweedehands pareltjes.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media