Pvc vloeren prijzen

De pvc vloeren zien we tegenwoordig vaak terug in de Nederlandse woning. Niet gek als je nagaat welke voordelen deze vloer biedt. Het is zeer slijtvast, ziet er schitterend uit, is geluiddempend en eenvoudig schoon te houden. Overweeg jij ook om een pvc vloer te laten leggen? Dan is het prettig om te weten aan welke prijzen je kunt denken.

Prijsfactoren

De prijzen van pvc vloeren zijn gebaseerd op verschillende factoren. De drie belangrijkste hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Zwevend of verlijmd?

Wanneer je een pvc vloer laat leggen, kies je ervoor om de vloer zwevend of verlijmd te laten leggen. Zwevend houdt in dat de vloer los op de ondervloer wordt aangebracht, terwijl de verlijmde vloer vast wordt gezet aan de ondergrond. De zwevende methode is goedkoper dan het verlijmen, doordat dit minder arbeidsintensief is.

Hoge of lage kwaliteit?

Net als ieder product geldt ook voor de pvc vloer; hoe lager de kwaliteit is, hoe goedkoper het materiaal. Houd er wel rekening mee dat een vloer van lage kwaliteit ook minder lang mooi blijft. Hier zul je dus een juiste afweging in moeten maken.

Zelf leggen of vakman?

Ga je de pvc vloer zelf leggen? Dan bespaar je een hoop op de arbeidskosten. Heb je geen tijd, zin of kennis om de vloer zelf te leggen, dan huur je een vakman in. De arbeidskosten per vakman verschillen in de praktijk tot wel 35%. Door meerdere partijen met elkaar te vergelijken, bespaar je dan ook eenvoudig een hoop geld.

Pvc vloeren prijzen

Om je een idee te geven van de gemiddelde kosten, hebben we rondvraag gedaan bij meerdere bedrijven. Wij kwamen uit op de volgende gemiddelde prijzen.

Uitvoering Gemiddelde kosten
Zelf leggen €30 per m2
Zwevend laten leggen €40 per m2
Verlijmd laten leggen €50 per m2

Vergelijk aanbieders

Wil jij binnenkort ook een pvc vloer laten leggen en ben je benieuwd naar de prijzen op maat? Vraag dan hier gratis offertes aan van specialisten uit de regio. Zo ontdek je vrijblijvend waar je de beste deal krijgt en bespaar je honderden euro’s op de klus.