Zonnepanelen huren

  • Vergelijk en Bespaar
  • Geen investering nodig
  • Bespaar honderden euro's per jaar

Zonnepanelen huren: energie zonder investering

Zonnepanelen huren is een voordelige manier om gebruik te maken van groene energie. Dankzij een huurovereenkomst hoef je niet diep in de buidel te tasten voor een investering.

Met Offertevergelijker.nl kun je verschillende bedrijven vergelijken. Zo kun je de best passende leverancier en de meest geschikte zonnepanelen vinden.

Ontvang gratis offertes

De kans dat veel van jouw buren al zonnepanelen op het dak hebben liggen is groot. Toch is er voor veel huishoudens één drempel voor de aanschaf van zonnepanelen: de hoge investering.

Herken jij dit probleem? Dan is het huren van zonnepanelen de ideale oplossing.

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen huren

Met zonnepanelen op je dak wek je voor een groot deel je eigen groene stroom op. Eigen zonnestroom is om meerdere redenen een goed idee.

Ten eerste bespaar je door het opwekken van je eigen stroom flink op de energierekening. Met tien panelen is dit gemiddeld maar liefst € 585 per jaar.

Verder hebben zonnepanelen een positieve invloed op het energielabel van jouw woning. In tegenstelling tot de stroom van energiemaatschappijen heeft zelf opgewekte stroom geen CO2-uitstoot. Zo draag je direct jouw steentje bij aan een beter milieu.

Voordelen van zonnepanelen huren

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor huur in plaats van het kopen van zonnepanelen. Het huren van zonnepanelen heeft meerdere voordelen ten opzichte van kopen:

  • Geen grote investering nodig
  • Onderhoud en reparatie
  • Flexibiliteit

Geen grote investering nodig

Veel huishoudens kiezen voor huur vanwege de hoge investering die bij de aanschaf van zonnepanelen komt kijken. Een goed systeem van tien panelen kost al snel € 4.000. Dat is een fors bedrag, dat lang niet iedereen direct voor handen heeft.

Als je zonnepanelen huurt, betaal je geen grote investering vooraf. In plaats daarvan betaal je maandelijks een klein bedrag als huurkosten.

De kosten van zonnepanelen huren zijn over het algemeen lager dan de opbrengsten van de panelen. Daarom bespaar je ook bij huren op je energierekening.

Onderhoud en reparatie

Als je zonnepanelen koopt, ben jij zelf verantwoordelijk voor het goed functioneren en het onderhoud. Bij een huurovereenkomst ligt deze verantwoordelijkheid bij de verhuurder.

Blijkt er iets niet juist te werken? Dan wordt dit op korte termijn opgelost door de eigenaar. Jij hoeft je dan verder geen zorgen hierover te maken.

Flexibiliteit

Het huren van zonnepanelen is vooral handig als je flexibel wilt blijven. Als je niet zeker weet hoelang je ergens blijft wonen, is investeren meestal niet voordelig.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij zonnepanelen op een huurhuis. Als je verhuist, kunnen de gehuurde zonnepanelen vaak naar je nieuwe locatie worden overgezet. Ook kan het huurcontract worden overgedragen aan de volgende persoon die op je oude locatie komt wonen.

Zonnepanelen huren of kopen?

Het huren van zonnepanelen brengt kosten met zich mee. Je betaalt voor de huur immers een vast bedrag per maand. Hoe langer je panelen gaat gebruiken, hoe voordeliger het wordt om ze te kopen.

Dit is te vergelijken met het verschil in kosten tussen het kopen of huren van een woonhuis. Een koopwoning is immers ook op de lange termijn aantrekkelijker dan een huurwoning

Zonnepanelen leasen

Vaak kun je zonnepanelen ook leasen. Bij een lease sluit je een lening af, waarmee je zonnepanelen financiert. Je bent direct eigenaar van de zonnepanelen, ook al moet je volgens de leaseovereenkomst de panelen nog wel afbetalen.

Dit maakt leasen anders dan huren. Bij een huurovereenkomst wordt je in principe niet de eigenaar van de zonnepanelen, tenzij je met de eigenaar afspreekt om de panelen over te kopen.

Een ander verschil met huren is dat met een leaseovereenkomst de verantwoordelijkheid voor de zonnepanelen bij jou als eigenaar ligt. Bij een huurovereenkomst ligt de verantwoordelijkheid bij de verhurende partij. 

Omdat een lease in feite een lening is, moet je bij een leaseovereenkomst wel rekening houden met een BKR-registratie. 

Ontvang gratis offertes

Veelgestelde vragen over zonnepanelen huren

Wanneer is het slim om zonnepanelen te huren?

Je kunt beter zonnepanelen huren in plaats van kopen, als je zeker weet dat je slechts voor een beperkte tijd van de zonnepanelen gebruik gaat maken. Als je de financiële middelen voor een investering hebt, is het met name bij langduriger gebruik verstandiger om de panelen te kopen. Bij Offertevergelijker kun je ook leveranciers voor het kopen van zonnepanelen vergelijken.

Hoe werkt de salderingsregeling bij gehuurde zonnepanelen?

Ook met gehuurde zonnepanelen is de salderingsregeling van kracht. De salderingsregeling houdt in dat alle zonne-energie die door jouw panelen wordt opgewekt aan het energiebedrijf wordt terugverkocht. Hierdoor wordt jouw energierekening verlaagd. Wel is het zo dat de salderingsregeling in de toekomst door de overheid zal worden afgebouwd.

Hoe werkt de huurkoop van zonnepanelen?

Bij de huurkoop of lease van zonnepanelen wordt voor een bepaalde tijd een overeenkomst gesloten met de leverancier van de zonnepanelen. Tijdens deze periode betaal je net als bij een huurcontract een vast bedrag aan de leverancier. Dit zijn echter eerder betaaltermijnen dan vaste huurkosten. Als deze periode is verstreken, word jij namelijk de eigenaar van de zonnepanelen. 

Vergelijk offertes voor huren zonnepanelen

Wil je gebruik maken van groene energie, maar vind je de investering te hoog? Vraag dan nu gratis offertes aan voor het huren van panelen. Je krijgt aanbiedingen van 1-4 zonnepaneelbedrijven en kiest met gemak de beste deal voor jou. Een offerte-aanvraag duurt nog geen minuut en is geheel vrijblijvend.

Ontvang gratis offertes

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media