09-10-2020

De voordelen van zonne-energie

Zonne-energie is op het moment een veelbesproken onderwerp, maar eerst wat is zonne-energie nou eigenlijk? En wat zijn daar de voordelen van? Hieronder volgt een toelichting.

Wat is zonne-energie?
Zonne-energie is duurzame energie die wordt opgewekt met behulp van de zon. De zon schijnt altijd, dus er wordt altijd zonne-energie geproduceerd. Deze zonne-energie kan worden omgezet naar bruikbare energie met behulp van zonnepanelen. Wanneer er geen zonnepanelen zijn, kan de zonne-energie niet worden opgenomen en worden omgezet. 

Zonne-energie omzetten
Het eerste voordeel van zonne-energie is dat je met behulp van zonnepanelen, energie kan opnemen en deze kan gebruiken voor bijvoorbeeld een warme douche. Bij een zonnepaneleninstallatie is een onderdeel aanwezig, genaamd de omvormer. De omvormer zorgt ervoor dat de energie van de zon omgezet wordt in bruikbare energie voor de woning.

Milieuvriendelijk
Een ander voordeel van zonne-energie is dat het milieuvriendelijk is. Zonne-energie wordt altijd geproduceerd en er ontstaan geen schadelijke stoffen. Bij het opwekken van de gewone energie komt er veel CO2 vrij. De overmatige CO2 zorgt voor een versterkt broeikaseffect, waardoor de warmte op aarde moeilijker weg kan komen, waardoor het steeds warmer wordt op aarde.

Geen energieleverancier meer
Nog een voordeel van zonne-energie is dat je geen energieleverancier nodig hebt wanneer je genoeg zonnepanelen op je dak hebt. Dit scheelt ten eerste in de maandelijkse kosten. Een gemiddeld gezin bespaard zelfs zo’n €600 per jaar aan energiekosten. Ten tweede heb je geen last van de jaarlijkse prijswijzigingen en hoef je geen energieleveranciers meer te vergelijken met elkaar.

Overige energie salderen
Wanneer je zonnepanelen hebt aangeschaft en merkt dat je eigenlijk veel minder verbruikt dan dat je zelf produceert, is dit geen enkel probleem. Alle energie die je namelijk over hebt, kan je salderen. Dit betekent dat je deze energie kan leveren aan energiemaatschappijen tegen een vergoeding. De salderingsregeling wordt echter wel afgebouwd, maar niet getreurd want er komen thuis accu's daarvoor in de plaats. Hiermee kan je nog steeds de overige energie opslaan. 

Zeer hoog rendement
Zonnepanelen werken een groot deel van de dag. Bij het minste licht wordt er al energie omgezet. Zonnepanelen gaan gemiddeld 20 jaar mee. Hierdoor heb je de investering binnen een 7 jaar terugverdient en vanaf dan krijg je pure winst.

Hoge subsidie
Duurzaamheid speelt een grote rol bij gemeenten. Sommige gemeenten geven subsidies wanneer je zonnepanelen laat plaatsen. Met deze subsidie heb je alweer een deel terugverdiend van de aanschaf en ga je nog sneller geld verdienen met jouw investring!

Grijp je kans!
Zit je nu na te denken om ook zelf zonne-energie te gaan produceren? Vraag dan nu gratis en snel offertes aan voor zonnepanelen en bekijk de mogelijkheden voor jouw situatie!

 

Ontvang gratis offertes

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media