Energie

 • Vergelijk nu Gratis
 • 100% Onafhankelijk
 • Bespaar jaarlijks tot € 450

Energie vergelijken

Energieaanbieders vergelijken? Goed idee! Jaarlijks kiest zo’n één op de drie Nederlandse huishoudens ervoor om over te stappen op een andere energieleverancier. De reden is simpel: dit is gemakkelijk en scheelt jaarlijks honderden euro’s. Maar hoe weet je nu welke aanbieder voordeliger is? Dat heeft Offertevergelijker al voor je uitgezocht. Het enige wat jij hoeft te doen is verschillende energie offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Hier vind je alles wat je moet weten over energie offertes én stap je binnen elke minuten over van energieleverancier. Vragen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met onze experts.

Geef mij gratis offertes

Belangrijk: wijzigingen per 2024

Sinds 1 januari 2024 zijn er een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd door de centrale overheid. Deze hebben mogelijk ook invloed op je keuze voor een bepaald energiecontract of een specifieke energieleverancier:

 • Afschaffing van het prijsplafond
 • Energiebelasting op stroom 2 cent omlaag, op gas 10 cent omhoog
 • Vermindering energiebelasting met € 34,49 omhoog
 • Energietoeslag vervalt

Waarom energieaanbieders vergelijken?

energie offerte vergelijken

Eén van de makkelijkste en snelste manieren om veel geld te besparen is door ieder jaar over te stappen van energieleverancier. Zo profiteer je steeds opnieuw van de welkomstkorting en kies je heel eenvoudig de energieleverancier die op dat moment de beste deal biedt. Dit kan jaarlijks wel zo’n €600 schelen. Om de kostenbesparing zo groot mogelijk te maken, doe je er verstandig aan om alle Nederlandse energieaanbieders met elkaar te vergelijken.

Andere voordelen

Natuurlijk – het allergrootste voordeel van energieaanbieders vergelijken is de enorme kostenbesparing. Maar dat is niet het enige voordeel. Integendeel, er zijn tal van andere voordelen, voordelen die doorgaans over het hoofd gezien. Denk hierbij aan:

 • Betere service: niet tevreden over de klantenservice van je huidige leverancier? Dan kan overstappen naar een andere energieleverancier – bij voorkeur een met een goede reputatie op dit gebied en hoge klantbeoordelingen – een hoop tijd, gedoe en frustratie schelen.
 • Duurzaamheid: sommige energieleveranciers leveren groenere, duurzamere energieopties, zoals wind- of zonne-energie. Overstappen naar een dergelijke energieleverancier is voor mensen die hier bewust mee bezig zijn dus zeer aantrekkelijk, helemaal in combinatie met de eerdergenoemde kostenbesparing.
 • Flexibelere contracten: bepaalde energieleveranciers bieden andere of meer flexibele contractvormen aan. Deze zijn mogelijk aantrekkelijk voor klanten die liever niet vast zitten aan hun contract
 • Hogere prijsstabiliteit: net zoals bepaalde aanbieders flexibele contracten aanbieden, zijn er ook energieleveranciers die juist tariefplannen met vaste prijzen aanbieden. Door over te stappen naar zo’n aanbieder weet je altijd waar je aan te bent en kom je niet voor nare verrassingen te staan.

 

Met onze handige energievergelijker, vergelijk je binnen slechts 2 minuten alle grote energieleveranciers in Nederland. Ontdek eenvoudig hoe hoog jouw welkomstkorting is en hoeveel jij op jaarbasis kunt besparen per energieleverancier. Deze besparing kan oplopen tot wel € 450 per jaar!

Geef mij gratis offertes

Top 5 meest gekozen energieleveranciers

Via onze energievergelijker vergelijk je energieleveranciers heel eenvoudig op basis van prijs, welkomstbonus, duurzaamheid, en klantbeoordelingen. Dit jaar zijn er al meer dan 14.312 mensen overgestapt via onze energievergelijker! Hieronder vind je de Top 5 van de meest gekozen leveranciers.

# Energieleverancier Percentage* Klantbeoordeling
1 Budget Energie 19% 7,7
2 11% 7,4
3 Vandebron 10% 8,1
4 7% 7,6
5 Oxxio 6% 6,1

* Percentage: van alle overstappers kozen er bijvoorbeeld 19% voor Budgetenergie.

Hoe werkt het vergelijken van energie?

Energie vergelijken was nog nooit zo simpel:

 • Stap 1: geef in de vergelijker aan uit hoeveel personen jouw huishouden (alleen / samen / klein gezin / middel gezin / groot gezin) bestaat en vul je postcode en huisnummer in.
 • Stap 2: vergelijk de beste deals voor energie.
 • Stap 3: kies de energie aanbieding die het beste bij jou past – zowel qua prijs als qua andere voorwaarden.
 • Stap 4: bespaar tot wel €450 per jaar. Zo simpel is het!

 

Geef mij gratis offertes

Verschillende soorten energiecontracten

Naast de kosten (het maandbedrag) speelt ook de vorm of het type van je energiecontract een belangrijke rol. Deze kan namelijk van invloed zijn op je maandbedrag en de overige voorwaarden. We zetten de belangrijkste contractvormen en diens voor- en nadelen op een rij:

Vast energiecontract

Bij een vast energiecontract betaal je altijd dezelfde prijs voor energie. Dit heeft als grote voordeel dat je altijd weet waar je aan toe bent en hier in principe geen omkijken naar hebt. Een nadeel is echter dat een vast energiecontract in veel gevallen wat duurder is dan een variabel contract. De looptijd is vaak 1, 2 of 3 jaar en tussentijds opzeggen gaat gepaard met een opzegboete.

Variabel energiecontract

Een variabel energiecontract is het tegenovergestelde van een vast energiecontract. De prijs voor stroom en gas kan gedurende de looptijd van het contract veranderen, doorgaans per halfjaar of kwartaal. Dit type contract is voordeliger bij lage energieprijzen, maar brengt een risico met zich mee: bij stijgende energieprijzen betaal je ook een stuk meer. Zodoende weet je als klant dus niet hoeveel kosten je kunt verwachten.

Dynamisch energiecontract

Een dynamisch energiecontract is een contract dat automatisch wordt aangepast aan de prijs van energie op de markt. Stijgt de prijs van gas bijvoorbeeld, dan stijgen je kosten ook. Daalt de prijs van gas of stroom, dan dalen je energiekosten mee. Kortom, de voordelen zijn mogelijk groot, maar de nadelen ook. Dit type contract is doorgaans direct kosteloos op te zeggen.

Wat is een flexibel energiecontract

Rondom de term ‘flexibel energiecontract’ bestaat vaak verwarring. Dit heeft te maken met het feit dat sommige aanbieders hier een dynamisch contract mee bedoelen, terwijl anderen hiermee verwijzen naar een variabel contract. Zie je deze term langskomen, kijk dan goed om wat voor contract het in dat geval dan gaat.

Andere tips voor een lagere energierekening

Is een jaarlijkse besparing tot €600 nog niet genoeg? Er zijn tal van andere manieren om energie te besparen en zo de kosten laag te houden. Denk hierbij aan:

 1. Van het gas af gaan: steeds meer mensen kiezen ervoor en ook de overheid stuurt er op aan: van het gas afgaan. Dit is een voordelige optie, vooral omdat gas doorgaans prijziger wordt, terwijl stroom juist in prijs daalt. Bij deze keuze komt wel een flinke investering kijken, bijvoorbeeld in de vorm van een warmtepomp, airconditioning of infrarood panelen.
 2. Zonnepanelen installeren: met zonnepanelen wek je je eigen energie op en kun je zelfs terugleveren aan het net, met als resultaat een significant lagere energierekening. Zonnecellen zijn bovendien gemakkelijk te combineren met een thuisbatterij of, als je elektrisch rijdt of wilt gaan rijden, een laadpaal of wandlader.
 3. Beter isoleren: meer isoleren betekent minder stoken. Beter isoleren kan op allerlei manieren. Denk hierbij aan bodemisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, nieuwe aluminium, houten of kunststof kozijnen, noem maar op.

Waarom overstappen via Offertevergelijker?

Via Offertevergelijker vergelijken dagelijks honderden Nederlanders aanbiedingen voor zonnepanelen, isolatie en energie. Benieuwd waarom? Hieronder vind je de grootste voordelen van onze energievergelijker op een rijtje.

1. Razendsnel energie vergelijken

Vul je gegevens in en vergelijk direct aanbiedingen van alle grote leveranciers in Nederland. Sneller en gemakkelijker wordt het niet!

2. Grote welkomstcadeaus na overstappen

Wij doen er dagelijks alles aan om voor jou de beste deals te vinden. Hierdoor ontvang je vaak een hoge cashback of een mooi welkomstcadeau als je nu overstapt naar een nieuwe energieleverancier.

3. 100% onafhankelijk van leveranciers

Of je nu voor Energiedirect, Pure Energie of Vattenfall kiest; het maakt voor ons geen enkel verschil welk van deze bedrijven je kiest. Hierdoor weet je zeker dat je alleen aanbiedingen vergelijkt die het beste zijn voor jou!

4. Overstappen in 5 minuten

Gemiddeld bespaar je met overstappen jaarlijks zo'n € 229 (dit kan oplopen tot wel € 450 per jaar)! Stap nu in 5 minuten eenvoudig over en start ook met besparen. De overstap wordt volledig geregeld door jouw nieuwe leverancier. Je hoeft verder dus niets op te zeggen en komt geen moment zonder gas en licht te zitten.

5. Volledig risicoloos

Stap je over, maar bedenk je je toch? Geen probleem. Je annuleert je overstap gratis en eenvoudig binnen 14 dagen via jouw nieuwe energieleveranciers. Zo loop je geen enkel risico en ben je altijd goedkoper uit.

6. Vrijblijvend advies

Heb je vragen over de verschillende energie offertes of aanbieders? Neem dan gerust contact met ons op, onze experts voorzien je graag van advies.

Vergelijk direct de goedkoopste energieaanbieders via Offertevergelijker

Overtuigd van de voordelen? Vergelijk dan direct met aan de hand van onze energievergelijker talloze energieleveranciers en kies de aanbieder die het beste bij jou post. Vervolgens ontvang je snel de energie offerte. Heb je nog vragen, over onze vergelijker of over onze overige producten, zoals airconditioning, zonnepanelen en thuisbatterijen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dit doe je eenvoudig via onze contactpagina of onze socialmediakanalen.

Geef mij gratis offertes

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media