07-06-2018

4 Tips voor een koele woning

Ken je dat? Je zit op een warme zomerdag in de woonkamer en ineens wordt er een ring naar binnen gegooid door twee hobbits. Dan weet je dat het misschien iets te warm is in huis. Niet prettig als je na een dagje strand wat verkoeling nodig hebt. Hier vier tips waardoor het ook gedurende de zomer heerlijk vertoeven is in jouw woning.

Tip 1: Apparatuur

Je hebt het misschien niet direct door, maar apparatuur als lampen en laptops geven een hoop extra warmte af. Door het gebruik van dit soort apparaten te matigen scheelt het al snel een graadje in huis.

Probeer daarnaast ook het gebruik van het gasfornuis en de oven te beperken als dat kan. Dit zijn extra hitte opwekkers!

Tip 2: Zonwering

De meeste warmte in huis wordt veroorzaakt door de zon die door het raam naar binnen schijnt. Met goede zonwering zorg je ervoor dat zonlicht niet direct op het raam valt. Dit zorgt direct voor een aanzienlijke daling in de binnenhuistemperatuur. Zonwering komt in alle kleuren, soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan rolluiken, markiezen of knikarmschermen.

Tip 3: Ramen open en dicht

Hoe warm het in de middag ook is; in de vroege ochtend en wat later op de avond zal de temperatuur toch weer dalen. Tijdens deze uren is het prettig om een aantal ramen open te zetten, zodat jouw woning lekker doorwaait met koele frisse lucht.

Zodra het warmer begint te worden, vanaf een uurtje of tien, kun je ramen en deuren het beste zoveel mogelijk dicht houden. Zo voorkom je dat het huis wordt opgewarmd door de warme lucht van buiten.

Tip 4: Spouwmuurisolatie

Naast de ramen, komt er ook veel warmte naar binnen via de muren. Een simpele manier om dit op te lossen is middels spouwmuurisolatie. Woningen met een bouwjaar vanaf 1976 zijn standaard voorzien van deze isolatie. Doordat warme lucht niet meer door de muur naar binnen kan trekken, blijft het ook tijdens hete dagen heerlijk koel in huis. Woon jij in een huis dat is gebouwd tussen 1920 en 1976, dan kun je met spouwmuurisolatie nog een hoop winst behalen. Voor een tussenwoning bedragen de kosten hier gemiddeld €950 voor. Ben je benieuwd naar de prijzen op maat? Vraag dan nu geheel vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen twee werkdagen gratis offertes op maat van isolatiebedrijven uit de regio.

  • Geschreven door Marieke van Dijk
  • Marieke is ons zonnetje in huis. Altijd vrolijk en goed gehumeurd. Oke… bijna altijd. Voor Offertevergelijker blogt ze over uiteenlopende onderwerpen omtrent wonen. In haar vrije tijd is ze veel met interieurstyling en struint ze graag kringloopwinkels af, op zoek naar tweedehands pareltjes.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media