Zonwering

  • Houd warmte buiten
  • Bespaart energie
  • Altijd schaduw

Zonwering offertes vergelijken

Overweeg je het plaatsen van zonwering? Vraag dan meerdere zonwering offertes online aan via Offertevergelijker. Waarom? Heel eenvoudig: dit bespaart je mogelijk veel geld en zorgt ervoor dat je de perfecte zonwering vindt. Een goede zonwering zorgt ervoor dat de temperatuur in huis tijdens de warme zomermaanden aangenaam blijft.

Op deze pagina lees je alles over de voordelen van degelijke zonnewering, waar je bij het kiezen van buitenzonwering op moet letten en met welke kosten je te maken krijgt. Zo leer je alles wat je nodig hebt als je offertes gaat vergelijken.

De voordelen van buitenzonwering

Buitenzonwering (zoals een uitvalscherm, knikarmscherm, rolluik of markiezen) is een waardevolle toevoeging aan elke woning. Dit zijn de voordelen:

Schaduw in de tuin of op balkon

Ten eerste creëert het een schaduwplek in de tuin om bijvoorbeeld de tuinset in te plaatsen. Zo kun je toch heerlijk van het warme weer genieten, zonder dat je last hebt van overmatige hitte en uv-straling.

Minder direct zonlicht in huis & temperatuurregulatie

Ten tweede voorkomt buitenzonwering dat de zon rechtstreeks op het raam schijnt. Hierdoor warmt je huis of kamer minder snel op. Ook heb je zo geen last van direct zonlicht als je binnenzit. Dat is natuurlijk erg handig als je graag overdag TV wil kijken of op je computer aan het werk bent.

Bespaar op je energierekening

Door de warmte buiten het huis te houden zorg je indirect voor lagere energiekosten. Hierdoor hoef je de ventilator of airconditioning minder lang aan te hebben, wat bespaart op je energierekening.

Meer privacy

Zonwering beperkt het zicht van buitenaf, wat bijdraagt aan de privacy. Mensen kunnen niet zomaar naar binnen kijken. Bepaalde types zonwering zoals screens lenen zich hier het beste voor.

Verbeterde veiligheid (bij rolluiken)

Sommige zonwering, zoals rolluiken, dragen bij aan de veiligheid van je woning. Rolluiken bieden een extra laag beveiliging tegen inbraak. 

Hogere woningwaarde

Mede dankzij deze voordelen zorgt het installeren van zonwering voor een hogere woningwaarde. Op deze manier verdien je de investering in buitenzonwering terug.

Keuze voor type, uitstraling en kleur

Op gebied van zonwering en zonneschermen is er ongelofelijk veel keuze. Niet alleen qua type zonwering (markiezen, rolluiken, screens, et cetera), maar ook qua uitstraling, detaillering, functies en kleuren. Zo kan de zonwering ook iets toevoegen aan de uitstraling van je woning.

Investering voor de lange termijn

Een zonwering is een investering voor de lange termijn. Als je offertes vergelijkt en daarna de best passende zonwering kiest, is deze investering redelijk betaalbaar. Zonneschermen gaan jarenlang mee. Door de hogere woningwaarde en besparing op energiekosten betaalt een zonwering zichzelf terug. 

De verschillende soorten buitenzonwering

zonwering offerte vergelijken

Buitenzonwering heb je in alle kleuren, maten en soorten. De meest populaire soorten zijn het uitvalscherm, het knikarmscherm, de markiezen, de screens en de rolluiken. Op basis van smaak, budget en functie is er voor iedere woning wel een geschikt model te vinden.

Uitvalschermen: ideaal voor kleine ramen en grote hoogtes

Uitvalschermen bieden effectieve zonwering zonder het uitzicht naar buiten volledig te blokkeren. Dit type zonwering is ideaal voor kleinere ramen waar geen doorloop nodig is, zoals bij hoge gebouwen. Het doek spant zich met uitvalarmen uit van de bovenkant van het raam naar buiten. Dit zorgt voor een aanzienlijke hoeveelheid schaduw zonder daarbij  het zicht naar buiten af te sluiten.

Knikarmschermen: hét zonnescherm voor schaduw in de voor- of achtertuin

Knikarmschermen zijn perfect voor terrassen en patio's waar onderdoor gelopen kan worden. Ze bieden veel schaduwrijke ruimte – zowel binnen als buiten – en kunnen volledig worden ingetrokken. De ingetrokken knikarmschermen zijn zo volledig beschermd tegen weer en wind. Een groot voordeel van knikarmschermen is de enorme keuze uit ontwerpen, kleuren en (gestreepte) patronen.

Markiezen: functioneel & traditioneel

Markiezen combineren functionaliteit met een traditionele uitstraling. Daarmee is dit type zonwering een populaire keuze voor zowel bedrijfspanden als woonhuizen. Hun unieke vorm biedt uitstekende bescherming tegen zijdelingse zoninval en verhoogt tegelijkertijd de charme van het gebouw.

Screens: efficiënte, onopvallende zonneschermen

Screens zijn moderne, onopvallende zonneschermen die strak langs het raam vallen. Screens zijn gemaakt van een stevig, doorschijnend materiaal dat zonlicht en warmte efficiënt buitenhoudt. Tegelijkertijd kun je met screens nog steeds van binnenuit naar buiten kijken. Screens zijn bijzonder geschikt voor stadswoningen. Ze vormen een subtiele, maar effectieve barrière tegen de zon zonder veel ruimte in te nemen of op te vallen.

Rolluiken: buitenzonwering & beveiliging in één

Rolluiken bieden de meest robuuste vorm van buitenzonwering en beveiliging. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal zoals aluminium of staal en kunnen een raam volledig afsluiten. Hierdoor bieden ze niet alleen uitstekende zon- en warmtewering, maar ook een extra beveiliging tegen inbraken. Rolluiken hebben als extra voordeel dat ze zorgen voor geluidsisolatie en meer privacy. Daarmee zijn ze een goede keuze voor huiseigenaren die waarde hechten aan extra rust en veiligheid.

Samengevat

Type Buitenzonwering Beschrijving
Uitvalschermen Bieden effectieve zonwering en behouden een deel van het uitzicht. Ideaal voor kleinere ramen zonder doorloopbehoefte.
Knikarmschermen Perfect voor terrassen en patio's, bieden brede schaduw en zijn volledig intrekbaar. Geschikt voor onderdoorloop.
Markiezen Combineren functionaliteit met traditionele uitstraling, bieden bescherming tegen zijdelingse zoninval en verhogen de charme.
Screens Strakke, moderne zonwering die dicht langs het raam valt en zonlicht efficiënt filtert terwijl zicht naar buiten behouden blijft.
Rolluiken Bieden robuuste zonwering en beveiliging, volledig afsluitbaar voor maximale privacy en bescherming. Ook geluidsisolerend.

 

De gemiddelde kosten van buitenzonwering

In onderstaand schema vind je de gemiddelde prijzen van de meest populaire soorten buitenzonwering. 

Type zonwering Kosten Breedte
Uitvalscherm € 180 - € 700 1 tot 4 meter
Screens € 140 - € 280 1 tot 3 meter
Knikarmscherm € 600 - € 1.950 2 tot 9 meter
Markiezen € 450 - € 800 1 tot 5 meter
Rolluiken € 150 - € 480 1 tot 3 meter

 

Zonwering offerte: wat zijn de installatiekosten?

Voor het laten plaatsen van de zonwering moet je rekenen op kosten tussen de € 250 en € 500. De tarieven die zonweringsspecialisten rekenen kunnen echter enorm verschillen. Het is daarom slim om offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo bespaar je in veel gevallen tot wel 30% van de kosten!

Waarom Offertevergelijker?

  • Bespaar moeiteloos op kosten: dankzij ons platform kun je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend offertes aanvragen en vergelijken.
  • Offertes snel in je mailbox In slechts enkele minuten ontvang je 3 à 4 zonwering offertes op maat – je kunt dus direct aan de slag.
  • Vrijblijvend advies: onze onafhankelijke experts voorzien je graag van advies, o.a. op gebied van kosten en type zonnescherm.
  • Samenwerking met toonaangevende bedrijven: we kiezen ervoor om uitsluitend samen te werken met vooraanstaande bedrijven, zodat we zeker weten dat je de kwaliteit en service krijgt die je verdient.
  • Meer dan alleen buitenzonwering offertes: bij Offertevergelijker vind je niet alleen oplossingen voor airconditioning, maar ook een breed scala aan andere producten – denk hierbij aan rolluiken, schuifpuien, zonnepanelen & meer.

Online zonwering offerte aanvragen & vergelijken: vraag direct aan

Online zonwering offerte aanvragen? Dat doe je bij Offertevergelijker! Vraag direct meerdere zonnescherm offertes aan en vergelijk – zo weet je meteen wat voor kosten je kunt verwachten en kies je de beste optie!

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media