Zonwering

  • Houd warmte buiten
  • Bespaart energie
  • Altijd schaduw

Zonwering offertes vergelijken

Tijdens zonnige dagen is het prettig dat de woning is voorzien van goede zonwering. Het beschermt je niet alleen tegen de uv-straling van de zon, maar zorgt er ook voor dat de temperatuur in huis op een aangenaam niveau blijft. Meer informatie over de voordelen, mogelijkheden en kosten vind je hieronder.

Voordelen zonwering

Buitenzonwering (zoals een uitvalscherm) is een waardevolle toevoeging aan de woning. Ten eerste creëert het een schaduwplek in de tuin om bijvoorbeeld de tuinset in te plaatsen. Zo kun je toch heerlijk van het warme weer genieten, zonder dat je last hebt van overmatige hitte en uv-straling. Ten tweede voorkomt buitenzonwering dat de zon rechtstreeks op het raam schijnt. Hierdoor blijft het aangenaam koel in huis en heb je geen airco meer nodig.

Soorten buitenzonwering

Buitenzonwering heb je in alle kleuren, maten en soorten. De meest populaire soorten zijn het uitvalscherm, het knikarmscherm, de markiezen, de screens en de rolluiken. Op basis van smaak, budget en functie is er voor iedere woning wel een geschikt model.

Gemiddelde kosten buitenzonwering

Voordat je offertes vergelijkt, is het prettig om een idee te hebben van welke kosten je kan verwachten. In onderstaand schema vind je de gemiddelde prijzen van de meest populaire soorten buitenzonwering. Deze prijzen zijn inclusief btw. en per stuk.

Type zonwering Kosten Breedte
Uitvalscherm €180 - €700 1-4 meter
Screens €140 - €280 1-3 meter
Knikarmscherm €600 - €1950 2-9 meter
Markiezen €450 - €800 1-5 meter
Rolluiken €150 - €480 1-3meter

Kosten plaatsing

Voor het laten plaatsen van de zonwering, kun je rekenen op kosten tussen de €250 en €500. Afhankelijk van de klus. De tarieven die zonweringsspecialisten rekenen, verschillen enorm. Het heeft daarom veel zin om meerdere offertes te vergelijken alvorens je de zonwering laat plaatsen. Zo bespaar je in veel gevallen tot wel 30% van de kosten!

Vergelijk offertes voor zonwering

Ben je benieuwd naar de kosten van buitenzonwering in jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van bedrijven bij jou uit de regio. Zo ontdek je eenvoudig de prijzen op maat en het bedrijf dat bij jou past.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media