30-06-2018

In zoveel jaar verdient isolatie zich terug

Natuurlijk investeer je in goede isolatie omdat het jouw wooncomfort enorm verbetert en je hiermee een positieve bijdrage levert aan ons milieu. Maar wat voor veel mensen misschien wel de belangrijkste reden is om de woning te laten isoleren, is het financiële gewin. Dankzij de isolatie bespaar je namelijk jaarlijks honderden euro’s aan energiekosten, waardoor de isolatie zichzelf snel volledig terugbetaalt.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

De isolatiemethode waarmee je het snelst je inverstering terugverdient, is spouwmuurisolatie. Door de spouwmuren te isoleren, bespaart een rijtjeshuis gemiddeld €300 per jaar. Als je bedenkt dat de gemiddelde kosten voor spouwmuurisolatie tussen de €800 en €1100 liggen, zie je dat de isolatie zich in 3 á 4 vier jaar volledig terugbetaalt.

Terugverdientijd vloerisolatie

Een andere populaire manier om de woning te isoleren is vloerisolatie. Deze methode levert een gemiddelde jaarlijkse besparing op van zo’n €250 op de energierekening. De aanschafkosten liggen wel iets hoger dan spouwmuurisolatie; tussen de €1300 en €1700 voor een rijtjeshuis. Hiermee betaalt vloerisolatie zich terug in gemiddeld 6 jaar.

Terugverdientijd bodemisolatie

Bij kruipruimte-isolatie, oftewel bodemisolatie, wordt de bodem van de kruipruimte bedekt met een laag isolatiemateriaal. Deze methode is goedkoper dan vloerisolatie, alleen levert het een kleinere jaarlijkse besparing op. Voor een tussenwoning betaal je gemiddeld zo’n €1100; met daarentegen een jaarlijkse besparing van €160. Dit betekent dat kruipruimte-isolatie een terugverdientijd heeft van zo’n 7 jaar.

Er wordt vaak gekozen voor bodemisolatie wanneer de kruipruimte lager is dan 50 centimeter, of wanneer de kruipruimte erg vochtig is. Bodemisolatie zorgt er namelijk voor dat de luchtvochtigheid in de kruipruimte enorm daalt, doordat het vocht direct condenseert op de isolatie in plaats van de vloer.

Benieuwd naar de kosten?

Overweeg je ook om één van de bovenstaande isolatiemethodes toe te passen? Vraag dan altijd offertes aan van meerdere bedrijven. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt en een bedrijf kiest dat bij jou past. Het aanvragen van offertes voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie is geheel gratis en vrijblijvend!

  • Geschreven door Ronald de Jong
  • Ronald viert in 2019 zijn 20-jarige jubileum in het isolatievak. Met name op het gebied van spouwmuur- en vloerisolatie adviseert hij dagelijks consumenten. Als Freelancer schrijft Ronald voor Offertevergelijker, om zo nog meer mensen te bereiken met zijn boodschap: isoleren is goed voor het milieu én de portemonnee.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media