08-03-2019

Injecteren tegen optrekkend vocht

Schimmel op de muur, loslatende plinten en een muffe lucht. Drie symptomen van optrekkend vocht in huis. Dit hardnekkige probleem is niet alleen een onsmakelijke gezicht, maar daarnaast ook nog eens slecht voor de gezondheid. Een veelgebruikte techniek om van optrekkend vocht af te komen is middels het injecteren van de muren.

Het injecteren van muren

Om de muren te injecteren tegen optrekkend vocht, wordt er allereerst een aantal gaten geboord. Deze boorgaten zitten vaak net boven de grond en om de 25 centimeter. Via deze gaten wordt er machinaal onder hoge druk speciale vochtwerende kunsthars in de muur gespoten. In de muur verspreidt deze hars zich in de muur, waardoor het een waterdichte barrière vormt. Zo kan vocht niet meer vanuit de grond omhoog trekken en is het probleem verholpen. Na de behandeling worden de gaten uiteraard weer vakkundig gedicht, zodat de muren later weer mooi afgewerkt kunnen worden.

Na hoe lang is de muur droog?

De oorzaak van het vochtprobleem is na de behandeling dan wel direct verholpen; dat betekent niet dat de muur ook gelijk klaar is om opnieuw bewerkt te worden. De muur zal eerst moeten drogen. Aan de hand van de grootte van het probleem duurt dit zo’n 7 maanden tot een jaar. Hierna kun je de muur weer voorzien van een nieuwe stuc-of verflaag.

Vrijblijvende offertes op maat ontvangen?

Heb je thuis ook last van optrekkend vocht? Ontdek via Offertevergelijker wat onze vochtbestrijders voor jou kunnen betekenen. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter! Vraag hier gratis vochtbestrijding offertes aan en ontdek eenvoudig hoeveel jij kunt besparen op het droogmaken van jouw muren!

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media