20-02-2019

Last van een vochtige kelder?

Met name oudere woningen hebben vaak te kampen van een vochtige kelder. Heb jij hier thuis ook last van en ben je benieuwd naar de oorzaak, gevolgen en oplossing van dit probleem? Lees dan snel verder.

Oorzaak vochtige kelder

Doordat de kelder ondergronds ligt, staat het continu in contact met de vochtige grond. Woningen van voor 1960 zijn vaak gebouwd met materialen die niet 100% vochtwerend zijn. Zeker wanneer de kelderwanden gedurende langere periodes zijn blootgesteld aan vocht, bestaat de kans dat deze poreus worden. Het water trekt vervolgens door de muur, de kelder in. In dit geval spreekt men van een kelderlekkage

Gevolgen vochtige kelder

De kelder wordt over het algemeen zeer matig geventileerd. Hierdoor blijft het overmatige vocht ook nog eens hangen, waardoor de luchtvochtigheid in huis te hoog wordt. De gevolgen hiervan zijn onder andere:

  • Een muffe lucht
  • Schimmels en zwammen
  • Salpetervorming (witte uitslag)
  • Loslatend stuc- of schilderwerk
  • Houtrot
  • Een te hoge luchtvochtigheid in huis
  • Water in de kelder (bij extreme gevallen)

De oplossing

Komen één of meerdere van de bovenstaande symptomen je bekend voor? Dan doe je er goed aan om dit probleem zo snel mogelijk op te laten lossen door de juiste vochtbestrijding. Een te hoge luchtvochtigheid is namelijk slecht voor de gezondheid en tevens wordt het vochtprobleem steeds groter als er niks wordt ondernomen.

Door de muren te injecteren met een speciale vloeistof, wordt er in de muur een waterafstotende barrière gevormd zodat vocht niet meer de kelder in kan trekken. Zo ben je snel van het probleem af en is de kelder weer helemaal waterproof!

Vergelijk offertes voor vochtbestrijding

Wil je weten wat het kost om jouw kelder weer kurkdroog te krijgen? Vraag dan hier eenvoudig tot drie offertes aan. Zo ontdek je naast de beste precies direct de specialist die bij jou past!

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media