Kelderlekkage

Kelderlekkage is een uitermate vervelend probleem. Een probleem dat helaas alleen maar erger wordt als er niets aan wordt gedaan. Lees hier hoe een kelderlekkage ontstaat, hoe je er snel weer vanaf komt en wat deze vochtbestrijding kost.

Oorzaak kelderlekkage

Kelderlekkages komen het meeste voor bij huizen van voor 1960. Dit komt doordat deze huizen gebouwd zijn met materialen die niet 100% waterproof zijn. Doordat de kelder vanaf buiten continu is blootgesteld aan vocht (grond- en regenwater), zijn de muren uiteindelijk poreus geworden.

Verhelpen kelderlekkage

Een vochtige kelder zorgt voor een hoge luchtvochtigheid in de gehele woning. Dit resulteert in een muffe lucht, schimmel en een ongezond binnenhuisklimaat. Omdat een kelderlekkage alleen maar erger wordt naarmate de tijd verstrijkt, is het zaak om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

De techniek die het meeste wordt gebruik om de kelderlekkage op te lossen is injecteren. Bij deze methode wordt er een waterafstotende gel in de muur geïnjecteerd. Eenmaal in de muur verspreidt de gel zich via de poriën en vormt hier een waterdichte barrière. Water kan nu niet meer door de muur naar binnen trekken, waarmee het vochtprobleem direct is verholpen!

Kosten kelderlekkage

De kosten voor vochtbestrijding in de kelder lopen erg uiteen. Factoren die hier een rol spelen zijn de grootte van het probleem en de vochtbestrijdingsspecialist die je kiest. De gemiddelde prijs ligt rond de €100 per strekkende meter.

Vergelijk vochtspecialisten

Heb jij ook last van een lekke kelder? Laat dit dan zo snel mogelijk verhelpen. Door eenvoudig een offerteaanvraag te doen via Offertevergelijker ontvang je meerdere aanbiedingen van erkende vochtbestrijders uit de regio. Door de offertes te vergelijken bespaar je al snel tot zo’n 30%!