15-02-2022

Soorten gietvloeren

Een gietvloer zie je steeds vaker in een huis terugkomen. Het past dan ook goed bij een moderne inrichting van een woning. Er zijn vier populaire soorten gietvloeren. Ontdek hieronder welke type gietvloer er zijn en welke het beste zou passen in jouw huiskamer. 

Epoxy
De eerste soort gietvloer is de epoxy vloer. Deze soort wordt vooral veel toegepast in industriële omgevingen. Een kenmerk van epoxy is dat deze na het uitharden zeer hard wordt en daarmee zorgt voor een stijlvaste ondergrond. Deze vloer is erg mooi, maar wanneer de ondergrond niet overal gelijk is, is de kans groot dat er scheuren ontstaan.

Een nadeel is dat het niet mogelijk om bij een epoxy gietvloer vloerverwarming toe te passen, want bij warmte zet de vloer uit en ontstaan er scheuren. 

Polyurethaan (PU)
Een andere soort gietvloer is polyurethaan, afgekort PU. Deze gietvloer wordt vaak gebruikt in een woning. Sterker nog dit materiaal is hier speciaal voor gemaakt. De kans dat deze vloer gaat krassen of scheuren is namelijk vrij klein.

Polyurethaan is licht elastisch, hierdoor kan de eventuele warmte zichzelf uitzetten. Het is dan ook heel goed mogelijk om vloerverwarming toe te passen op deze soort gietvloer. Deze vloer is ook makkelijk schoon te maken door middel van een stofzuiger of een dweil. Het vocht van de dweil gaat niet door de vloer heen.

Cementgebonden
Nog een soort gietvloer is de cementgebonden gietvloer. Deze vloer wordt vooral gebruikt wanneer een huidige vloer gerenoveerd of geëgaliseerd dient te worden. Een cementgebonden gietvloer wordt gelegd door middel van handwerk waardoor deze soort eigenlijk niet tot de gietvloeren behoort. Doordat die vaak voorkomt, wordt die hier toch maar besproken.

Troffelvloer
De laatste soort gietvloer is de troffelvloer. Troffelvloeren bestaan uit een fijn soort zand gemengd met epoxy of polyurethaan hars. Dit hars zorgt ervoor dat alles met elkaar gaat binden. Daarnaast bestaat een troffelvloer uit verschillende lagen. Eén van deze lagen zorgt ervoor dat vocht en vuil wordt afgestoten. Vloerverwarming is goed toe te passen bij een troffelvloer.

Benieuwd naar de kosten van deze verschillende soorten gietvloeren? Vraag dan gratis en snel offertes aan en bespaar tot wel 30% op jouw gietvloer!

Ontvang gratis gietvloer offertes

 

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media