Kosten gietvloer

De gietvloer zie je steeds vaker terug in de moderne Nederlandse woning. Een gietvloer is een relatief kostbare vloer. De reden hiervoor is dat het leggen van de vloer een arbeidsintensieve klus is. Doordat een gietvloer uit verschillende lagen bestaat en de lagen steeds moeten drogen alvorens de volgende laag kan worden aangebracht, duurt het leggen vaak tussen de twee tot vier dagen. Hieronder vind je per soort gietvloer de prijs per m2.

Soort gietvloer Minimale prijs per m2 Maximale prijs per m2
Polyurethaan(PU) €85 €120
Epoxy €75 €110
Troffelvloer €60 €85
Cementgebonden €75 €120

Wil je graag offertes op maat ontvangen voor jouw gietvloer? Doe direct een vrijblijvend offerteaanvraag via Offertevergelijker en ontdek eenvoudig waar je de beste deal krijgt.

Kosten polyurethaan (PU) gietvloer

De polyurethaan gietvloer behoort tot de kunstharsgebonden vloeren. Deze vloer is speciaal ontwikkeld voor particulier gebruik en biedt dan ook verschillende voordelen. Zo krast de PU vloer minder snel en kan hij goed samen met vloerverwarming. De gemiddelde prijs van polyurethaan ligt tussen de €85 en €120 per vierkante meter.

Kosten epoxy gietvloer

Een vloer die voornamelijk voor zakelijk gebruik wordt aangeschaft, is de epoxyvloer. Deze vloer wordt na het leggen namelijk enorm hard. Hierdoor slijt hij minder snel en gaat zo erg lang mee. De epoxyvloer zie je overigens steeds vaker terug in modern woningen. Per m2 liggen de kosten tussen de €75 en €110 per m2.

Kosten troffelvloer

Een troffelvloer is een mix tussen polyurethaan of epoxy met heel fijn zand. Deze vloer kan zowel mat als met glans worden afgewerkt. Hij is gemiddeld goedkoper dan de eerder genoemde vloeren. Per m2 zit je tussen de €60 en €85.

Kosten cementgebonden gietvloer

Dit is een vrij dikke gietvloer. De dikte varieert tussen de 4 en 8 mm. Hierdoor is deze variant ideaal bij het egaliseren of renoveren van vloeren. Doordat er de ene keer meer handwerk bij komt kijken dan de andere keer, liggen de gemiddelde prijzen erg uit elkaar: tussen de €75 en €120.

Exacte kosten gietvloer

Ben je benieuwd naar de exacte kosten voor een gietvloer in jouw huis? Doe dan een gratis offerteaanvraag en ontvang vrijblijvende offertes van specialisten bij jou uit de regio.

Handige tip:: We horen vaak dat de hoeveelheid keuze aan gietvloeren voor onduidelijkheid kan zorgen. Heb je vragen over de gietvloer? Zet deze bij het aanvragen van de offertes dan in het vakje ‘Omschrijving’. Gietvloerspecialisten zullen je dan vakkundig voorzien van een passend antwoord.