Nadelen epoxyvloer in huis

Een epoxyvloer kwam je tot voor kort voornamelijk in commerciële ruimtes als winkels en bedrijfsruimtes. Dit komt met name doordat deze vloer erg slijtvast, makkelijk te reinigen en vloeistofdicht is. Die voordelen zorgen ervoor dat deze gietvloer ook steeds vaker wordt gekozen door particulieren. Zit jij er ook aan te denken om een epoxyvloer aan te schaffen? Om je te helpen bij het maken van een goede keuze, hebben wij de op een rijtje gezet wel nadelen epoxyvloer heeft.

Nadeel 1 epoxyvloer: Snel krassen

Eén van de redenen waarom epoxyvloeren zo populair zijn in commercieel gebruik, is de hardheid van de vloer. Echter brengt dit ook een nadeel met zich mee, namelijk dat de vloer erg snel krast door de hardheid. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn als je het van te voren weet en niet erg vindt. Maar ben je op zoek naar een vloer die iets minder snel krast, dan kun je misschien beter eens kijken naar polyurethaan (PU) gietvloer. De prijzen voor de PU vloeren liggen over het algemeen wel iets hoger.

Nadeel 2 epoxyvloer: Kans op scheuren

De hardheid van de epoxy gietvloer brengt nog een tweede nadeel met zich mee. Namelijk dat er een relatief grote kans is op scheuren en adervorming. Mocht je een epoxyvloer laten installeren, is het erg belangrijk dat de ondervloer volledig vlak is. Wij raden je dan ook sterk aan om ten allen tijden een expert in te schakelen voor het leggen van deze vloer.

Nadeel 3 epoxyvloer: Voelt koud aan

Misschien wel het grootste nadeel van een epoxyvloer in huis is dat hij erg koud aanvoelt. Het is vergelijkbaar met plavuizen. Alleen kan epoxy in tegenstelling tot plavuizen níet in combinatie met vloerverwarming. Dit is voor de één een echte dealbreaker, terwijl de andere het geen probleem vindt.

Bespaar op jouw epoxyvloer

En? Hebben deze nadelen van de epoxyvloer je een completer beeld gegeven? Wij hopen van wel natuurlijk. Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden en kosten van een epoxyvloer, doe dan een gratis offerteaanvraag. Je ontvangt vrijblijvend offertes van gietvloerexperts bij jou uit de regio. Dit bespaart je tot wel 40% op de klus!