09-12-2017

Warm en goedkoper de winter door met deze energietips

De wintermaanden zijn de duurste maanden als het aankomt op de energiekosten. Afgelopen jaar hadden we nog het geluk dat de wintermaanden vrij zacht waren. Hierdoor hoefde onze verwarming geen overuren te draaien, maar dat zal dit jaar wel anders zijn. Naast de verwarming kosten maken we in de wintermaanden sowieso veel meer gebruik van onze elektrische apparaten in huis. Wil jij ondanks deze hoge uitgaven toch nog wat geld besparen op je energiekosten? Lees hieronder onze tips!

Zet de verwarming een graad lager

Over het algemeen vinden we het heerlijk om de verwarming lekker hoog te zetten op een koude avond. In sommige huishoudens is het dan ook niet raar dat de temperaturen oplopen tot gemiddeld 23 graden. Maar wist jij dat elke graad hoger je zo een 60 euro per jaar kost? Door de verwarming dus een graad lager te zetten kan je al gemakkelijk 60 euro per jaar besparen. Overigens is 20 a 21 graden een prima temperatuur om de winter door te komen en doe je toch aan low budget energie.

Wil je nog eens 80 euro per jaar besparen? Schakel je verwarming dan een uur voordat je naar bed gaat naar 15 graden (Niet uit!). De warmte blijft gemakkelijk een uur aanhouden waardoor je een uur niet meer hoeft te stoken.

Kachel uit

In sommige ruimtes ruimtes zoals de slaapkamer is het niet nodig om de verwarming aan te zetten. Sluit de deur van deze ruimtes als je daar niet meer bent zodat je niet onnodig stookt in andere ruimtes. Voor elke ruimte waar de verwarming niet brand kan dit je al 70 euro per jaar schelen.

Kaarsjes en dekens

Kom je doordeweeks wat later thuis van het werk en blijf je maar 2 a 3 uurtjes beneden dan is het over het algemeen niet de moeite waard om de verwarming aan te zetten. Het duurt over het algemeen namelijk een uur voor de gewenste temperatuur is bereikt. Een beter alternatief is om de kaarsjes aan te steken. Hierdoor stijgt de temperatuur in de kamer sneller en bespaar je een hoop geld op je energiekosten. En gezellig met ze tweeën onder de deken is toch heerlijk!

Kerstverlichting vervangen

Het liefst doen we zo lang mogelijk met onze kerstverlichting. Zolang het brand, hoeven we toch zeker geen nieuwe te kopen? Door de ontwikkeling in de energiemarkt zijn er al jaren LED kerstverlichting te koop. Deze verbruiken maar 10% van de energie welke de traditionele kerstlampjes verbruiken. Je bespaart dan al gauw in de kerstperiode een paar tientjes jaarlijks.

Energie vergelijken

Ben jij niet van al deze maatregelen, maar wil jij gewoon lekker genieten van de warmte in de wintermaanden? Dan kan je al jaarlijks tot 250 euro besparen bij de goedkoopste energieleverancier door je energie te vergelijken.

Isoleer woning voldoende

Deze besparing vraagt ook wel om een investering, maar deze kan je in een korte tijd terug verdienen. Zeker voor oudere huis gaat er veel warmte verloren door slecht geïsoleerde delen in het huis. Zo gaat alle warmte naar het dak en als deze niet voldoende geïsoleerd is, kan hier een hoop energie verloren gaan. Hetzelfde geld eigenlijk voor slecht geïsoleerde muren en ramen. Ook al heb je dubbelglas met bijvoorbeeld HR+ glas bespaar je nog meer. Hieronder een overzicht wat je kan besparen met een goed geïsoleerde woning.

Isoleren dak

Het isoleren van je dak is misschien wel de belangrijkste! Het grootste deel van je warmte gaat verloren aan een slecht geïsoleerd dak. Om je dak goed te isoleren ben je ongeveer 4.000 euro kwijt, maar bespaar je 500 euro per jaar. Binnen 8 jaar heb je dus al rendement.

Isoleren spouwmuur

Het isoleren van je spouwmuur is een fluitje van een cent. Tegenwoordig spuiten ze met een spuit isolatie in je spouwmuur waardoor er minder warmte verloren gaat. De kosten van hiervan zijn ook echt zo terugverdiend. Het kost ongeveer 800 euro, maar het bespaar 210 euro per jaar. Binnen 4 jaar heb je dus al rendement.

Isoleren vloer

Koude voeten is nooit prettig en zeker niet als ook nog eens alle warmte direct uit de vloer trekt. Je vloer isoleren is wat meer werk, maar als zeker de moeite waard! Het kost je ongeveer 1500 euro en bespaar je 200 euro per jaar. Je hebt dus al binnen 8 jaar rendement!

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media