08-09-2020

Wat te doen tegen schimmel?

Schimmel in huis is niet bepaald fijn om te hebben. Het gaat vaak stinken en de muren worden er niet beter op. Benieuwd hoe schimmel ontstaat en hoe je er vanaf komt? Lees dan snel verder.

Wat is een schimmel eigenlijk?
Schimmels zijn cellen die eencellig of meercellig kunnen zijn. Schimmels zijn met het blote oog niet echt te zien, maar wanneer schimmels zich in vochtige en warme ruimtes bevinden kunnen ze vrij snel groeien en dan worden de schimmels vaak wel zichtbaar. Er zijn heel veel soorten schimmels, zelfs zoveel dat zij net als dieren een eigen rijk vormen.

Wat kan je doen tegen schimmels?
Zoals hierboven al vermeld staat, bevinden schimmels zich vaak in warme en vochtige ruimtes. Wanneer er in een ruimte veel vocht is, is de kans groot dat daar schimmel ontstaat. Heb je in huis een plek met schimmel, ga dan voor jezelf na of het rond die plek vochtig of warm is. Warmte kan opgelost worden door alles goed door te laten luchten. DIt zal leiden tot wat verkoeling in huis. Echter, de zomers worden steeds warmer waardoor het in die periode moeilijk is om het huis te laten afkoelen met de buitenlucht. Warmte in huis kan bestreden worden door het laten plaatsen van een airco. Het nadeel van een airco is dat die vaak een groot deel van de dag moet aanstaan om de temperatuur onder controle te krijgen. Dit leidt dan weer tot hogere energiekosten.

Oplossing 1
Vocht in de muur is vaak te herkennen aan de donkere plekken en daarnaast hangt er vaak een muffe geur rond. Door middel van vochtbestrijding kan het vochtprobleem definitief verholpen worden en daarmee behoren de schimmels ook tot de verleden tijd. Heb je last van vocht in huis? Ontvang dan gratis offertes voor vochtbestrijding. Je krijgt dan verschillende offertes en kan zelf de mogelijkheden bekijken voor jouw woning.

Oplossing 2
Een andere manier om de schimmel tegen te houden, is door het laten isoleren van je woning. Dit kan op verschillende manieren. Er kan bijvoorbeeld geïsoleerd worden via de kruipruimte, via spouwmuur en via de vloer. Bij het isoleren van de woning daalt de luchtvochtigheid in de huis. Hierdoor is de kans op vochtige plekken een stuk minder en wordt de kans op schimmel een stuk kleiner.


In de praktijk blijkt dat vochtproblemen uiteenlopende oorzaken hebben. Laat je daarom altijd goed informeren door een expert.

Ontvang gratis offertes

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media