Voordelen bodemisolatie

Bodemisolatie is een van de populairste isolatiemethodes in Nederland. Niet gek als je kijkt naar de voordelen. Zo zorgt bodemisolatie voor een lagere luchtvochtigheid in de gehele woning. Hierdoor stijgt het wooncomfort en daalt de energierekening. Lees hieronder meer over alle voordelen van bodemisolatie en ontdek waarom het een slimme investering is.

Voordeel 1: Daling luchtvochtigheid

Een belangrijke reden voor veel mensen om bodemisolatie aan te laten brengen, is omdat het zorgt voor een lagere luchtvochtigheid in huis. Doordat de kruipruimte niet wordt verwarmd, is het een koude vochtige ruimte. Het vocht uit de kruipruimte trekt door de vloer omhoog, de hele woning door. Deze hoge luchtvochtigheid zorgt voor een klam g

evoel en muffe lucht in huis. Daarnaast is de kans op schimmel ook groot bij een te hoge luchtvochtigheid. Door het isoleren van de kruipruimte krijgen vocht en kou geen kans om omhoog te trekken, waardoor de luchtvochtigheid in huis weer tot het gewenste niveau daalt.

Voordeel 2: Lagere energierekening

bodemisolatie zorgt voor een lagere energierekening. Door de daling van de luchtvochtigheid hoef je minder te stoken voor een aangename temperatuur. Droge lucht warmt namelijk stukken sneller op dan vochtige lucht. Gemiddeld bespaar je jaarlijks zo’n 3 m3 gas per vierkante meter. Dit kan oplopen tot wel €190 per jaar voor een tussenwoning. Zo betaalt de isolatie zichzelf in zes tot acht jaar weer helemaal terug en levert het je na deze periode veel geld op.

Voordeel 3: Goed voor het milieu

Het lagere gasverbruik is niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Jouw woning krijgt een lagere CO-2 uitstoot en hiermee ook een beter energielabel.

Voordeel 4: Droge kruipruimte

De vierde reden om te investeren in bodemisolatie is om de kruipruimte zelf droog te krijgen. Een vochtige kruipruimte is een broeinest voor muggen, ratten en schimmels. Daarnaast tast het vocht de constructie van de woning aan. Door de luchtvochtigheid aan te pakken, zijn beide problemen eenvoudig verholpen.

Vrijblijvend prijzen op maat ontvangen?

Zou jij ook willen genieten van minder stookkosten en een lagere luchtvochtigheid in huis? Vraag dan gratis offertes aan via Offertevergelijker. Je ontvangt dan vrijblijvend meer informatie van erkende isolatiespecialisten uit de regio. Door meerdere aanbieders te vergelijken, ontdek je eenvoudig waar je de beste deal krijgt en vind je snel de specialist die bij jou past!

Vergelijk gratis offertes