Kosten bodemisolatie

Bodemisolatie zorgt direct voor een lagere luchtvochtigheid in het gehele huis. Hierdoor wordt het leefklimaat aangenamer en behoort schimmel in de kruipruimte tot de verleden tijd. De kosten voor bodemisolatie liggen gemiddeld tussen de € 25 en € 30 per m2. Lees verder voor de gemiddelde prijzen per woningtype en isolatiemateriaal.

Kosten bodemisolatie per woningtype

De kosten voor bodemisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de kruipruimte, het type isolatiemateriaal en de specialist die het werk uitvoert. Gemiddeld genomen liggen de kosten voor bodemisolatie tussen de €25 en €35 per vierkante meter. Het is echter belangrijk om op te merken dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en kunnen verschillen per situatie. Voor een nauwkeurige prijsopgave is het aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende isolatiebedrijven.

Type Woning Aantal m2 Gemiddelde kosten
Tussenwoning 55 m2 € 1250
Hoekwoning 60 m2 € 1350
Twee-onder-een-kap 70 m2 € 1450
Vrijstaande woning 100 m2 € 1925

Gratis prijzen op maat ontvangen van isolatiespecialisten uit de regio? Doe dan nu een vrijblijvende offerteaanvraag.

Kosten verschillende isolatiemateriaal

Niet alleen de grootte van het oppervlakte speelt een rol bij kruipruimte isolatie; ook het soort isolatie is van belang bij de prijsbepaling. We hebben de gemiddelde kosten van de vier meest gekozen isolatiematerialen voor je op een rijtje gezet. In dit voorbeeld gaat het om een twee-onder-een-kapwoning met een kruipruimte van 60 m2:

  • Isolatiematrassen: € 1200
  • EPS parels: € 1250
  • Polystreen chips: € 1300
  • Schelpen: € 1500

Exacte kosten bodemisolatie

Ben je benieuwd naar de prijzen voor bodemisolatie in jouw situatie? Doe dan de offerteaanvraag en ontvang vrijblijvend offertes van isolatie-experts bij jou uit de regio. Door de offertes te vergelijken bespaar je tot wel €400 op de klus.

Nu offertes vergelijken