Laadpaal

  • Vergelijk gratis offertes
  • Bespaar makkelijk geld
  • Gratis, snel en gemakkelijk

Laadpaal offertes vergelijken

Een laadpaal thuis is een handige oplossing voor iedereen die elektrisch rijdt. Maar hoe vind je de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie? Door offertes te vergelijken kom je te weten welke leveranciers in jouw regio actief zijn. Zoek daarom met Offertevergelijker.nl jouw ideale elektrische laadpaal.

Geef mij gratis offertes

Waarom een laadpaal thuis?

Laadpaal offerte vergelijken

Een eigen laadpaal kopen heeft een aantal voordelen. Ten eerste garandeert een eigen laadstation dat je altijd een plek hebt voor jouw elektrische auto. In plaats van dat je erop uit moet om je auto van stroom te voorzien, sluit je simpelweg je auto thuis aan. 

Thuis goedkoper laden

Daar komt bij dat de kosten van thuis opladen lager liggen dan bij openbare laadstations. De prijzen van openbare laadstations kunnen onderling enorm verschillen. Dit voordeel geldt natuurlijk helemaal als je gebruik maakt van zelf gegeneerde groene stroom, zoals met zonnepanelen. Je hoeft immers niet te betalen voor wat de natuur je geeft!

Duurzaamheid

Dat brengt ons op het derde voordeel van een laadpaal thuis. Je maakt op deze manier nog minder gebruik van fossiele brandstoffen. Je verlaagt zo je afhankelijkheid van benzine, zodat je bijdraagt aan een kleinere CO2-voetafdruk en een meer duurzame wereld. 

Verschillende soorten laadpalen

Er zijn verschillende soorten laadpalen, waarbij elke soort is ontwikkeld voor een specifieke doelgroep of situatie. Zo zijn snellaadstations over het algemeen minder geschikt voor particulieren. Deze laadstations maken gebruik van ingebouwde converters, wat ze erg duur maakt. Een snellaadpaal zul je daarom vooral bij bedrijven aantreffen.

Geschikt voor particulieren

Voor particulieren wordt vaak gekozen voor mode 3 laadstations. De aansluiting van een auto op een mode 3 laadpaal of wallbox wordt beheerd door middel van een app. De app houdt onder andere bij wat de meest geschikte laadstroom is. Door deze slimme oplossing wordt altijd precies de juiste hoeveelheid stroom verbruikt.

Jouw eigen locatie

Het soort laadstation wordt ook bepaald door jouw eigen locatie. Als je een garage hebt, kun je hier een wallbox of wandstation installeren. Als je alleen de beschikking hebt over een oprijlaan zul je waarschijnlijk gebruik maken van een laadpaal.

Geef mij gratis offertes

Wat kost een laadpaal thuis?

De prijzen voor een laadpaal thuis beginnen doorgaans rond de € 800. De exacte prijs is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Denk daarbij aan zaken zoals het merk, het vermogen van het laadstation en de installatiekosten.

Kabels aanleggen

Als je een vrijstaande laadpaal laat plaatsen, zullen kabels moeten worden aangelegd. Dit betekent dat de installateur graafwerk zal moeten verrichten. Hoe verder de paal van de meterkast komt te staan, hoe meer graafwerk nodig is. Dit heeft gevolgen voor de prijs van de installatie.

Als je gebruik gaat maken van een wandstation, zal er waarschijnlijk geen sprake zijn van graafwerkzaamheden. In dat geval zullen ook de installatiekosten lager uitvallen.

Aanpassen van de meterkast

Tijdens de installatie is het vaak nodig dat ook de meterkast wordt aangepast. De meterkast moet namelijk worden voorzien van de juiste faseaansluiting. Met een 3-fase aansluiting kan de auto drie keer zo snel worden opgeladen. Als de 3-fase aansluiting in de meterkast niet aanwezig is, kan dit op de meterkast worden geïnstalleerd.

Ook moet wegens brandveiligheid de aansluiting via een eigen stroomgroep lopen. Er komt dus redelijk wat kijken bij een veilige laadpaal. Laat je daarom vooraf goed informeren door een installatiebedrijf. 

Geef mij gratis offertes

De toekomst van laadpalen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Volgens onderzoekers van het kenniscentrum ElaadNL zal vanaf 2025 het aantal gebruikers van elektrische auto's fors toe gaan nemen. In 2035 zullen volgens de prognoses van het kenniscentrum er in Nederland zo'n 4 miljoen elektrische auto's rondrijden.

Meer laadpalen nodig

Al deze auto's hebben laadpalen nodig. Op dit moment staan er in Nederland ongeveer 500.000 laadpalen. De meeste particulieren geven de voorkeur aan een laadpaal thuis. Het aantal privélaadpunten komt naar schatting neer op 384.200. Maar dat is nu. Het aantal laadpunten in 2035 wordt geschat op maar liefst 3 miljoen.  

Wat betekent dat voor de prijs?

Volgens ElaadNL zal deze sterke groei rond 2025 worden ingezet. Het is de vraag wat dit zal betekenen voor de prijzen van laadpalen. Zal de technologie zich zo ontwikkelen dat het fabriceren van oplaadpunten stukken goedkoper wordt? Of zal het aanbod achterblijven op de vraag, waardoor de investering in een eigen laadpaal in de toekomst alleen maar duurder wordt? 

Kijk naar de mogelijkheden

Daarom is het slim om nu al te kijken naar de mogelijkheden voor een laadpaal thuis. Offtertevergelijker geeft direct een overzicht van lokale specialisten die laadpalen installeren.

Geef mij gratis offertes

Veelgestelde vragen

Hoe wordt een laadpaal verzekerd?

Een vaststaande laadpaal wordt doorgaans verzekerd via een opstalverzekering of woonhuisverzekering. De opstalverzekering geldt voor elk onderdeel van het woonhuis dat aard- en nagelvast met het huis is verbonden. Een vaststaande laadpaal valt hier ook onder. 

Heb je een vergunning voor een laadpaal thuis nodig?

Als je een laadpaal op priveterrein laat installeren, heb je hier geen vergunning voor nodig. Voor de meeste particulieren zal de installatie van een laadstation daarom geen problemen geven. Als je echter een laadpaal op publiek terrein laat plaatsen, is deze vergunning wel nodig. 

Wat is de wachttijd voor een laadpaal?

In de meeste gevallen is de wachttijd minder dan een maand. Als je via offertevergelijker offertes voor laadpalen aanvraagt, kun je op het formulier aangeven in welk tijdsbestek je de laadpaal wilt laten installeren. 

Hoe veilig zijn laadpalen?

Laadpalen zijn uitvoerig getest op veiligheid. Ze worden geïnstalleerd door erkende experts en worden aangesloten op een eigen stroomgroep. Daardoor worden de risico's op kortsluiting zoveel mogelijk teniet gedaan. In principe is dit daarom net zo veilig als een stopcontact in huis.

Kan iedereen zomaar mijn laadpaal gebruiken?

Ja, maar alleen als jij dat zelf toestaat. Door middel van een fysiek slot of een pasjessysteem kun je ervoor zorgen dat het gebruik van jouw laadstation beperkt wordt tot alleen jouw auto. 

Vergelijk offertes voor laadpalen

Ben je op zoek naar een specialist die bij jou thuis een laadpaal kan installeren? Via Offertevergelijker kom je eenvoudig in contact met betrouwbare bedrijven. Door het formulier in te vullen krijg je gratis en direct tot vier offertes. Zo ontdek je eenvoudig wat de mogelijkheden zijn voor een laadpaal aan huis en waar je de beste deal krijgt! 

Geef mij gratis offertes

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media