Kosten traprenovatie

Overweeg je je trap op te knappen? Het helpt als je dan een overzicht hebt van de kosten die hierbij komen kijken. Lees daarom hier meer over de kosten voor traprenovatie.

Welke soorten trappen zijn er?

Elke trap is anders waardoor het moeilijk is om een bedrag te koppelen aan de traprenovatie. Er zijn verschillende soorten trappen. Zo heb je een rechte trap, een trap met één of twee draaien en een wenteltrap. Deze trappen kunnen naast de vorm ook nog verschillen in het aantal treden. De meeste trappen hebben 13 á 14 treden. Tot slot kan een trap open of dicht zijn. Dit zijn allemaal factoren die de prijs van de renovatie bepalen.

Soort traprenovatie
Je kan jouw trap met verschillende materialen renoveren. Elk soort materiaal heeft zijn eigen kosten. Hieronder volgt een overzicht:

Materiaal Kosten per trede incl. plaatsen + BTW (indicatie)
Laminaat € 155
HPL/CPL € 185
PVC (kunststof) € 160
Hout € 225

Extra opties
Naast het materiaal van de trap, heb je nog extra opties om de trap mee te renoveren. Bekijk hieronder de mogelijkheden met de bijbehorende prijs.

Optie Prijs (incl. BTW) (excl plaatsen)
Anti-slip strips € 3 - € 15 per meter
Trapmatten € 3 - € 15 per mat
Verlichting € 10 - € 40 per spot of LED strip
Trapleuning € 40 - € 150 per trap


Conclusie
De kosten van een traprenovatie zijn afhankelijk van de soort trap, het soort materiaal, de eventuele extra opties en de prijs van een vakspecialist. Graag de prijs weten over de mogelijkheden van traprenovatie in jouw situatie? Vraag dan nu gratis en snel offertes aan.

Ontvang gratis offertes