Kosten traprenovatie

Je overweegt om jouw trap op te knappen, maar je hebt geen idee wat deze renovatie gaat kosten. Hieronder volgt een indicatie van de kosten.

Welke soorten trappen zijn er?
Elke trap is anders waardoor het moeilijk is om een bedrag te koppelen aan de traprenovatie. Er zijn verschillende soorten trappen. Zo heb je een rechte trap, een trap met één of twee draaien en een wenteltrap. Deze trappen kunnen naast de vorm ook nog verschillen in het aantal treden. De meeste trappen hebben 13 á 14 treden. Tot slot kan een trap open of dicht zijn. Dit zijn allemaal factoren die de prijs van de renovatie bepalen.

Soort traprenovatie
Je kan jouw trap met verschillende materialen renoveren. Elk soort materiaal heeft zijn eigen kosten. Hieronder volgt een overzicht:

Materiaal Kosten per trede incl. plaatsen + BTW (indicatie)
Laminaat € 155
HPL/CPL € 185
PVC (kunststof) € 160
Hout € 225

Elke materiaalsoort heeft zo zijn voor- en nadelen. Benieuwd naar deze voor-en nadelen? Bekijk dan de soorten materialen traprenovatie.

Extra opties
Naast het materiaal van de trap, heb je nog extra opties om de trap mee te renoveren. Bekijk hieronder de mogelijkheden met de bijbehorende prijs.

 Optie Prijs (incl. BTW) (excl plaatsen)
Anti-slip strips € 3 - € 15 per meter
Trapmatten € 3 - € 15 per mat
Verlichting € 10 - € 40 per spot of LED strip
Trapleuning € 40 - € 150 per trap


Conclusie
De kosten van een traprenovatie zijn afhankelijk van de soort trap, het soort materiaal, de eventuele extra opties en de prijs van een vakspecialist. Graag de prijs weten over de mogelijkheden van traprenovatie in jouw situatie? Vraag dan nu gratis en snel offertes aan.

Ontvang gratis offertes