Kosten vloerisolatie

Voelt jouw vloer ook altijd zeer koud aan? Dan is vloerisolatie de ideale oplossing. Door de onderkant van de vloer te isoleren vanuit de kruipruimte, wordt het voor kou onmogelijk om omhoog te trekken en zal er andersom geen warmte meer verloren gaan. Maar voordat je een isolatiespecialist inschakelt, is het prettig om te weten welke kosten je kan verwachten.

Kosten vloerisolatie per woningtype

Vloerisolatie is geschikt voor alle woningtypes met een kruipruimte hoger dan 50 centimeter. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten van vloerisolatie per woningtype. Dit is inclusief btw en plaatsing.

Type Woning Aantal m2 Minimale kosten Maximale kosten
Tussenwoning 55 m2 €1300 €1700
Hoekwoning 60 m2 €1300 €1700
Twee-onder-een-kap 70 m2 €1400 €1850
Vrijstaande woning 100 m2 €2100 €2450

Benieuwd naar de kosten van vloerisolatie in jouw situatie? Vraag nu vrijblijvend offertes aan en ontdek naast de prijzen ook hoeveel je gaat besparen.

Kosten vloerisolatie per type isolatiemateriaal

De kosten voor vloerisolatie worden niet alleen bepaald door de grootte van de oppervlakte die geïsoleerd wordt; ook het soort isolatiemateriaal speelt een grote rol. De drie meest gebruikte materialen zijn: purschuim, isolatiekussens en isolatieplaten.

Purschuim - Dit is het meeste gebruikte isolatiemateriaal en heeft de hoogste isolatiewaarde. Purschuim wordt op de onderzijde van de vloer gespoten, waar het een naadloze barrière vormt tegen lucht en vocht. De kosten van purschuim liggen gemiddeld rond de €26 per m2.

Isolatiekussens - isolatiekussens zijn polyester kussens die bestaan uit verschillende lagen met daarin lucht. Deze kussens hebben een uitstekende isolatiewaarde en kosten gemiddeld €31,50 per m2. Dit is inclusief plaatsingskosten.

Isolatieplaten - De drie populairste isolatieplaten zijn, van meest naar minst isolerend: piepschuim (EPS), glaswol en steenwol. De kosten voor isolatieplaten liggen gemiddeld rond de €21 per m2. Het nadeel aan isolatieplaten is dat deze niet altijd 100% op elkaar aansluiten. Hierdoor kan er alsnog koude lucht naar boven trekken. Al is dit wel echt minimaal.

De terugverdientijd

Een investering in vloerisolatie is er één die zichzelf automatisch terugbetaald. Gemiddeld bespaar je in een rijtjeswoning jaarlijks zo’n €250 met vloerisolatie. De kosten voor vloerisolatie verdien je hiermee gemiddeld binnen zes tot negen jaar terug. Na deze periode is het een pure besparing op de uitgaven.

Exacte prijs vloerisolatie

Ben je benieuwd naar de exacte prijzen voor vloerisolatie in jouw situatie? Doe dan direct een offerteaanvraag en ontvang vrijblijvend verschillende offertes van isolatiespecialisten bij jou uit de regio. Een offerteaanvraag is helemaal gratis en bespaart je tot wel €550 op de klus!