Soorten vloerisolatie

Vloerisolatie is een eenvoudige en snelle manier om het wooncomfort aanzienlijk te verhogen en daarnaast flink te besparen op de stookkosten. Bij het isoleren van de vloer wordt de onderkant van de vloer vanuit de kruipruimte bedekt met isolatiemateriaal. Hieronder vind je meer informatie over de twee populairste soorten vloerisolatie.

Isolatiefolie

Isolatiefolie bestaat uit meerdere lagen reflecterend folie. Door de ruimtes tussen deze lagen te vullen met lucht, ontstaan er zogenaamde thermoskussens. De gevulde kussens worden vanuit de kruipruimte in lange banen onder de vloer gemonteerd. De stilstaande lucht biedt een zeer goede isolatiewaarde en daarnaast zorgt het reflecterende folie er voor dat de warmtestraling wordt teruggekaatst de woning in. Zo kan de vochtige koude lucht uit de kruipruimte niet omhoog trekken en andersom gaat er geen warmte vanuit de woning verloren via de vloer.

De kosten voor isolatiefolie liggen tussen de €30 en €40 per vierkante meter.

Hoe werkt vloerisolatie

Purschuim

Bij deze isolatietechniek wordt de onderzijde van de vloer bedekt met een laag isolerend purschuim. De pur wordt er machinaal opgespoten en biedt een uitstekende isolatiewaarde. De voordelen van deze vloerisolatie is dat het erg snel is geplaatst, een naadloze barriere vormt tegen lucht en vocht, een uitstekende isolatiewaarde heeft en vaak goedkoper is dan isolatiefolie.

De kosten voor purschuim liggen tussen de €25 en €30 per vierkante meter.

Bodemisolatie

Een vereiste om bovenstaande isolatiemethodes toe te passen, is dat de kruipruimte minimaal 50 centimeter hoog is. Anders is er onvoldoende werkruimte voor de specialist. Is jouw kruipruimte lager en wil je deze toch graag laten isoleren? Lees dan hier meer informatie over bodemisolatie. BIj deze techniek wordt de bodem van de kruipruimte gevuld met isolatieparels. Deze klus is binnen één dag uitgevoerd en zorgt net als vloerisolatie voor een directe stijging in het wooncomfort.