Voordelen vloerisolatie

De voordelen van vloerisolatie zijn niet mis. Vloerisolatie is dan ook samen met spouwmuurisolatie één van de meest populaire isolatiemethodes in Nederland. Lees hier welke 4 grote voordelen vloerisolatie allemaal biedt.

Voordeel 1: Een warmere woning

Doordat de kruipruimte niet wordt verwarmd, is het er gemiddeld niet warmer dan 13 graden. Wanneer de vloer niet is geïsoleerd, trekt kou via de vloer door het hele huis. Met als gevolg, koude voeten en hoge verwarmingskosten. Door vanuit de kruipruimte isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer te plaatsen, krijgt koude lucht geen kans meer om te woning in te trekken. Hierdoor stijgt de temperatuur van de vloer met maar liefst 4 graden en wordt het in de gehele woning een stuk aangenamer.

Voordeel 2: Besparing op de energierekening

Dankzij de warme vloer hoeft de kachel minder snel aan. Dit zie je direct terug op de energierekening. Vloerisolatie bespaart je jaarlijks tussen de €3 en €5 per m2. Voor een tussenwoning betekent dit al snel een jaarlijkse besparing van €250!

Voordeel 3: Stijging woningwaarde

Uiteraard is vloerisolatie in eerste instantie een investering. Echter verdient het zich op twee manieren snel weer terug. Ten eerste via de lagere energierekening en ten tweede door de waardestijging van de woning. Sinds 2008 ben je als huiseigenaar verplicht om een energielabel aan de woning te koppelen. Hoe milieuvriendelijker het label, hoe beter voor de woningwaarde.

Voordeel 4: Snel geplaatst

Een groot voordeel van vloerisolatie is de korte plaatsingsduur. Vaak zijn de isolatiespecialisten binnen een halve dag klaar. Hierna kun je direct genieten van het verhoogde wooncomfort.

Vind de beste deal

Wil je ook flink besparen op de energierekening en tegelijkertijd nooit meer koude voeten? Dan is vloerisolatie de oplossing. Vraag vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit jouw regio. Zo ontdek je eenvoudig wat vloerisolatie in jouw situatie kost en hoeveel je jaarlijks kunt besparen op de energierekening.