15-11-2017

4 Handige tips voor een lagere energierekening

Iedere maand moet er weer een vast bedrag overgemaakt worden naar de energieleverancier om voor het energieverbruik van jouw huishouden te betalen. Vind jij het maandelijkse voorschotbedrag dat je moet betalen aan de energieleverancier veel te hoog of moest je dit jaar geld bijbetalen om jouw energieverbruik te bekostigen? Lees dan in dit artikel hoe je de kosten van jouw energierekening verlaagt door middel van drie besparingstips.

Tip 1: zet de thermostaat 1 graad lager

Dit klinkt misschien verwaarloosbaar, maar scheelt echt enorm in het gasverbruik. Gemiddeld bespaar je met deze maatregel maar liefst 7% op het gasverbruik.

Tip 2: investeer in goede isolatie

Als jouw woning goed geïsoleerd is, kan de warmte in huis niet meer naar buiten ontsnappen in de wintermaanden en blijft het in de zomermaanden lekker koel. Zonder goede isolatie, moet je meer stoken om een aangename temperatuur te behouden in de winter en heb je een airco nodig in de zomermaanden. Dit is niet alleen onhandig, maar kost ook een hoop aan stookkosten. Wil je jouw energierekening verlagen, dan kun je eenmalig investeren in de isolatie van jouw woning. Investeer bijvoorbeeld in spouwmuurisolatie of in vloerisolatie en je energierekening gaat direct omlaag. Metspouwmuurisolatie bespaar je gemiddeld €500 per jaar. Voor vloerisolatie gaat het om ongeveer de helft.

Tip 3: rolluiken

Heb je thuis rolluiken? Wist je dat deze een enorme impact hebben op het klimaat in huis? Door ze 's winters helemaal open te houden, zorgt de zon voor een natuurlijke verwarming via de ruiten. In de zomer is het precies omgekeerd. Door ze dicht te houden, houd je de warmte eenvoudig buiten. Een airco is in deze situatie overbodige luxe geworden.

Tip 4: ontlucht radiatoren

Met name in oudere woningen zie je dat er snel lucht in de verwarmingsbuizen gaat zitten. Hierdoor neemt de efficiëntie van de verwarming er af en moet onnodig veel stoken. Het ontluchten is een fluitje van een cent en bespaart je al snel een paar tientjes per jaar. Daarnaast ben je ook gelijk van de irritante tikkende geluid af. Ook wel prettig.

Meer informatie

Met deze tips bespaar je al snel honderden euro's per jaar aan gaskosten. Wil je meer informatie over bijvoorbeeld spouwmuurisolatie? Vraag dan gratis offertes aan. Erkende isolatiespecialisten die bij ons staan aangesloten nemen dan even contact met je op om jouw vragen te beantwoorden. Deze service is geheel vrijblijvend en gratis.

Succes met besparen!

  • Geschreven door Bob van Hove
  • Met zijn grote baard en nog grotere armen is Bob een opvallende verschijning. Na zijn afstuderen is hij direct aan de slag gegaan bij Offertevergelijker als communicatie-expert. In zijn vrije tijd vind je Bob op de voetbalclub of in de sportschool. Verrassend hè?

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media