18-04-2019

Alles over kunststof kozijnen

De tijd dat kozijnen standaard van hout werden gemaakt, ligt al even achter ons. Aluminium en kunststof zijn tegenwoordig erg populair. Met name kunststof kozijnen krijgen steeds vaker de voorkeur boven hout. Sta je ook op het punt om nieuwe kozijnen te kopen? Lees dan hier alles over de kunststof variant en ontdek waarom ze zo populair zijn.

Nadeel kunststof kozijnen

Voordat we naar de voordelen gaan; eerst één nadeel. Want net als ieder materiaal, heeft ook kunststof niet alleen maar pluspunten. Een nadeel van kunststof kozijnen is dat je vast zit aan één kleur voor de gehele levensduur van de kozijnen (gemiddeld 50 jaar). Kunststof is namelijk erg lastig over te schilderen. Het is wel mogelijk, maar als je graag om de zoveel jaar een nieuwe kleur wil, is dit een stuk duurder dan bij houten kozijnen.

Voordelen kunststof kozijnen

Naast dat ene nadeel, bieden kunststof kozijnen vooral veel voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld nooit meer in de weer met kwasten en zorgen kunststof kozijnen zelfs voor een lagere energierekening!

Voordeel 1: nooit meer schilderen

Kunststof kozijnen hebben in tegenstelling tot hout niet om de tien jaar een schilderbeurt nodig. Kunststof behoudt met minimale onderhoud zijn originele uiterlijk. Zo ziet jouw woning er altijd strak uit en bespaar je ook nog eens veel geld aan onderhoud.

Voordeel 2: ongevoelig voor weersomstandigheden

Kunststof is ongevoelig voor weersomstandigheden en ongedierte. Met dit materiaal zul je dan ook nooit last hebben van schimmels en ongedierte in de kozijnen.

Voordeel 3: uitstekend isolerend vermogen

Van alle materiaalsoorten biedt kunststof het beste isolerende vermogen. Speciale luchtkamers in de kozijnen zorgen voor een zogenaamde thermische onderbreking. Hierdoor isoleren deze kozijnen uitstekend, waardoor de kachel een tandje naar beneden kan en je maandelijks bespaart op de energierekening.

Prijzen kunststof kozijnen

Stel je wilt een houten kozijn met afmeting 1200x1800 vervangen door een nieuw kunststof kozijn. Dan kost dat gemiddeld tussen de €600 en €900. Dit is inclusief plaatsing en btw. Let op, dit zijn gemiddelde prijzen.

Ben je benieuwd naar de exacte kosten voor nieuwe kunststof kozijnen? Doe dan nu een vrijblijvende offerteaanvraag en ontvang gratis prijzen op maat van meerdere erkende kozijnspecialisten uit jouw regio. Door meerdere offertes te vergelijken, weet je zeker dat je nooit teveel betaalt en de specialist kiest die bij jou past.

Tip: let bij het vergelijken van de bedrijven naast de prijs ook op garanties, online recensies en op welke termijn de bedrijven je kunnen helpen.

  • Geschreven door Niels Huizer
  • Als er iets is waar Niels niet over raakt uitgepraat, zijn het wel dakkapellen en kozijnen. Verder wordt hij vrolijk van rockmuziek, zijn twee dochters en studio sport op zondag. Thuis hebben ze bij Niels de kozijnen en dakkapel van kunststof, want: ‘ideaal qua onderhoud en goed betaalbaar’.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media