Schuifpui

 • Meer licht in de woning
 • Hoge isolatiewaarde
 • Verhoogt woningwaarde

Schuifpui offertes vergelijken

Schuifpui offerte aanvragen? Wees verstandig en vraag direct meerdere offertes aan. Door deze te vergelijken bij Offertevergelijker vind je razendsnel de aanbieder met de beste prijs en voorwaarden voor jou. Op deze manier bespaar je mogelijk honderden euro’s en vind je de perfecte hefschuifpui of schuifkieppui. Daarnaast heeft een schuifpui zelf ook tal van voordelen. Op deze pagina vind je meer over deze voordelen, waar je allemaal rekening mee moet houden én vraag je met één druk op de knop direct meerdere schuifpui offertes aan.

Heb je vragen over schuifpuien of schuifpui offertes? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Onze experts helpen je graag verder.

Geef mij gratis offertes

Schuifpui offerte: de ideale vervanging van oude kozijnen?

schuifpui offerte vergelijken

Als je op dit moment verouderde kozijnen hebt, is het mogelijk om deze te vervangen door een nieuwe schuifpui. Grote kans dat de verouderde kozijnen kou doorlaten van buiten en tegelijkertijd er voor zorgen dat de warmte van binnen gemakkelijk naar buiten ontsnapt. Hierdoor gaat er veel warmte verloren waardoor de kachel harder moet branden om een aangename temperatuur te behouden. Investeer je in een nieuwe kunststof schuifpui, dan bespaar je veel energie en dit zie je terug op de energierekening. Natuurlijk is een schuifpui ook een optie als je huidige kozijnen eigenlijk nog voldoen, maar je zo snel mogelijk wil profiteren van de voordelen van een nieuwe hefschuifpui of schuifkieppui.

Alle voordelen op een rij

Een schuifpui is veel meer dan alleen een praktisch toegang tot je tuin of terras; het is een stijlvolle toevoeging aan je woning of pand met uiteenlopende voordelen. We zetten ze voor je op een rij:

1. Meer natuurlijk licht en beter uitzicht

Een van de meest gewaardeerde voordelen van een schuifpui is de mogelijkheid om meer natuurlijk licht in je huis of pand binnen te laten. Grote glazen panelen vangen het daglicht op en verspreiden dit door de kamer. Dit werkt natuurlijk ook de andere kant op: de pui biedt meer zicht op je tuin, terras of het landschap daarbuiten en zorgt zo niet alleen voor een beter uitzicht, maar ook voor een groter voelende ruimte.

2. Flinke ruimtebesparing

In tegenstelling tot naar binnen of buiten slaande deuren, schuiven schuifpuien open en dicht binnen hun eigen kader. Dit scheelt een hoop ruimte en maakt ze gemakkelijker inpasbaar.

3. Veel mogelijkheden met betrekking tot veiligheid

Moderne schuifpuien zijn of kunnen worden voorzien van meerpuntssluitingen, gehard of gelamineerd glas, en zelfs inbraakwerende systemen, zoals extra sloten of beveiligingstaven.

4. Goedkoper dan veel alternatieven

Een schuifpui is vaak goedkoper dan openslaande tuindeuren of ramen. Wil je een mooie verbinding met de tuin creëren, maar niet te veel geld investeren, dan is het goedkoper om een kunststof schuifpui te plaatsen. Niet alleen de aanschaf is goedkoper; doordat een schuifpui binnen een mum van tijd is geïnstalleerd, bespaar je ook op de arbeidskosten.

5. Schuifpui verhoogt de waarde van je woning of pand

Een kunststof schuifpui wordt gezien als een meerwaarde voor de woning. Investeer je in een schuifpui; dan in investeer je in de marktwaarde van de woning. Dit betekent simpelweg dat je bij de eventuele verkoop een hogere prijs krijgt voor het huis, als je een schuifpui hebt laten plaatsen. Hierdoor verdient de schuifpui zichzelf al snel weer terug.

6. Veel ontwerpopties

Schuifpuien komen in verschillende soorten, maten en stijlen. Dit betekent dat je veel vrijheid hebt in je keuze, zowel op gebied van stijl als functionaliteit. Of je nu gaat voor pui van traditioneel hout, duurzaam aluminium, of modern PVC, er is altijd een ontwerp dat past op jouw voorkeuren en wensen.

Geef mij gratis offertes

Koopgids: waar moet je allemaal rekening mee houden bij aanvragen en vergelijken van een schuifpui offerte?

Zoals hierboven benadrukt zijn schuifpuien er in allerlei soorten en maten. Hierdoor heb je veel keuze en kun je altijd een ontwerp vinden dat aansluit op jouw wensen. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden tijdens het kiezen van de perfecte schuifpui?

Materiaal: kunststof aluminium of hout

Ten eerste maken we onderscheid tussen kunststof, aluminium en houten schuifpuien. Welke voor jou het meest geschikt is hangt af van je voorkeuren en eisen.

Kunststof schuifpui

Voordelen:

 • Lange levensduur
 • Onderhoudsarm
 • Zeer goede isolerende werking
 • Voordelig in aanschaf
 • Natuurlijke uitstraling

Nadelen:

 • Lastig over te schilderen

Aluminium schuifpui

Voordelen:

 • Lange levensduur
 • Onderhoudsarm
 • Stoere, industriële uitstraling

Nadelen:

 • Minder goede isolerende werking
 • Duurder in aanschaf
 • Lastig over te schilderen

Houten schuifpui

Voordelen:

 • Zeer goede isolerende werking
 • Voordelig in aanschaf
 • Unieke, natuurlijke uitstraling
 • Gemakkelijk te bewerken

Nadelen:

 • Minder lange levensduur
 • Onderhoudsintensief

 

Geef mij gratis offertes

Type schuifpui: aantal delen, werking & bediening

Dan maken we nog onderscheid tussen verschillende types schuifpui. Schuifpuien kunnen namelijk verschillen op gebied van aantal bewegende elementen, werking en bediening. Zo zijn er hefschuifpuien met meerdere bewegende elementen en twee of vier delen, schuifkieppuien en nog veel meer. Bepaal van tevoren wat je precies zoekt of laat je informeren en inspireren door onze experts.

Afmetingen

Uiteraard moet je toekomstige schuifpui exact passen op de plek waar je hem voor ogen hebt. Hier hoef je je nu nog geen zorgen over te maken: dit stelt de leverancier en installateur voor je vast.

Beglazing

Ook heb je keuze op gebied van beglazing. Denk hierbij aan HR++ veiligheidsglas, HR+++ beglazing en meer.

Stijl: kleuren, schuifbeslag & meer

Ten slotte is er keuze op gebied van talloze details, kleuren, beslag en meer. Voorbeelden hiervan zijn de kozijn profielen (K-Vision of Premidoor), de hoekverbindingen (vintage of verstek), de kleuren, eventuele roosters, horren, afwerking, borstweringspanelen en natuurlijk het beslag.

Waarom schuifpui offertes vergelijken?

Wij raden het af om een enkele schuifpui offerte aan te vragen. Het is namelijk vele malen verstandiger om meerdere offertes aan te vragen en met elkaar te vergelijken. Dit kan je namelijk veel geld besparen, zorgt ervoor dat je de perfecte schuifpui vindt en dat je kiest voor een bedrijf dat aansluit op jouw wensen en voorkeuren.

Zo gaat het vergelijken in zijn werk

Onze werkwijze is zeer eenvoudig. Eerst beland je op deze pagina, de pagina voor schuifpuien. Hier lees je je in over de voordelen en waar je allemaal rekening mee moet houden. Vervolgens vraag je via het aanvraagformulier direct gratis offertes aan. Binnen enkele minuten ontvang je – uiteraard geheel vrijblijvend en gratis – meerdere offertes van bedrijven bij jou in de buurt. Deze vergelijk je, waarna je de knoop doorhakt. Ten slotte verwijzen we je door naar de desbetreffende schuifpui leverancier en gaan ze voor je aan de slag. Heb je gedurende dit proces vragen, dan kun je altijd contact opnemen voor vrijblijvend advies van onze experts.

Ontdek de voordelen van Offertevergelijker

Offertevergelijker is dé aangewezen partij om een offerte voor een kunststof pui aan te vragen. Dit vanwege de volgende voordelen:

 • Bespaar eenvoudig & snel op de kosten: bij Offertevergelijker.nl ontvang je met één druk op de knop meerdere schuifpui offertes – door deze te vergelijken, vind je gemakkelijk de meest gunstige deal en bespaar je op zowel de aanschafkosten als de installatiekosten.
 • 100% gratis: onze service voor het aanvragen en vergelijken van offertes is volledig gratis, evenals advies van onze experts.
 • Advies op maat: onze onafhankelijke experts voorzien je graag van relevante informatie en geven antwoord op al je vragen.
 • Samenwerking met bedrijven bij jou in de buurt: we werken samen met goed aangeschreven bedrijven door heel Nederland.
 • Andere producten: of je nu op zoek bent naar offertes voor nieuwe houten kozijnen, aluminium kozijnen, kunststof kozijnen of andere producten, zoals zonnepanelen, bij ons ben je aan het juiste adres.

Vergelijk verschillende specialisten bij jou in de buurt

Zit je er aan te denken om een schuifpui aan te schaffen? Vraag dan eenvoudig verschillende schuifpui offertes aan via Offertevergelijker. Door professionals met elkaar te vergelijken bespaar je een hoop geld. Het vergelijken kost niets, is geheel vrijblijvend en levert je een besparing op tot wel 40%.

Geef mij gratis offertes

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media