Kunststof dakkapel

 • Extra ruimte op zolder
 • Meer licht op zolder
 • Waardestijging van de woning

Kunststof dakkapel offertes vergelijken

In de markt voor een kunststof dakkapel? Dan doe je er verstandig aan meerdere kunststof dakkapel offertes te vergelijken. Zo ben je waarschijnlijk honderden euro’s goedkoper. Natuurlijk, al doe je dit niet, dan is het de investering alsnog waard. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor een dakkapel – en met name de kunststof variant. Deze heeft tal van voordelen vergeleken met andere types. Meer weten of direct gratis offertes aanvragen bij experts bij installatiebedrijven bij jou in de buurt via Offertevergelijker? Lees dan vooral verder of vraag direct via onderstaande knop gratis offertes aan.

Waarom een nieuwe dakkapel van kunststof?

Kunststof dakkapel offerte aanvragen

Een nieuwe dakkapel van kunststof is geen bescheiden investering. Waarom kiezen dan steeds meer mensen voor een nieuwe dakkapel? En waarom specifiek eentje van kunststof? De voordelen:

1. Extreem lange levensduur

Kunststof heeft een aantal voordelen ten opzichte van aluminium en hout. Zo bedraagt de levensduur van kunststof zo'n 50 tot 75 jaar. Vergeleken met aluminium (40 jaar) en hout (45 jaar) is dit aanzienlijk langer.

2. Nauwelijks onderhoud nodig

Ten tweede heb je qua onderhoud nauwelijks werk aan de kunststof dakkapel. Vergelijk dit eens met een houten kapel – deze heeft om de tien jaar een schilderbeurt nodig en moet regelmatig onderhouden worden om houtrot te voorkomen.

3. Kunststof dakkapel isoleert het beste

Ten slotte wint kunststof het zowel van hout als aluminium als het gaat om isolerend vermogen. Hiermee bespaar je met een kunststof dakkapel ook nog eens op de energierekening.

4. Alle andere voordelen van een nieuwe dakkapel

Kortom, een kunststof dakkapel gaat het langste mee, vereist nauwelijks onderhoud en isoleert het beste. Verder heeft dit type dezelfde voordelen als andere dakkapellen, o.a. gebied van extra vierkante meters, meer lichtinval, een lagere energierekening en een hogere woningwaarde.

 • Meer vierkante meters: met een dakkapel (kunststof) creeër je meer ruimte en transformeer je een krappe zolderkamer tot slaapkamer of kantoor.
 • Lichtinval: naast ruimte zorgt een dakkapel ook voor meer natuurlijke lichtinval, wat de ruimte aangenamen en nog ruimtelijker maakt
 • Energierekening een stuk lager: nieuwe, kunststof dakkapellen zijn voorzien van uitstekende isolatie en zorgen op die manier voor een lagere energierekening
 • Energielabel & woningwaarde: de betere isolatie zorgt vaak voor een beter energielabel, wat op zijn beurt resulteert in een hogere woningwaarde. De toegevoegde m2’s hebben natuurlijk ook een positief effect op de waarde van je woning.

Hoeveel kost een kunststof dakkapel?

Voordat je offertes aanvraagt, is het prettig om te weten welke kosten je ongeveer kan verwachten. De kosten kunnen uiteraard flink uiteenlopen, aangezien ze afhankelijk zijn van de specifieke dakkapel en de woning waarop deze geïnstalleerd moet worden. Om je hier toch een idee van te geven, hebben we de vanaf-prijzen van een kunststof dakkapel voor je in het onderstaande overzicht geplaatst. Deze kosten zijn gebaseerd op de beste prijs-kwaliteitsverhouding en zijn inclusief installatie en btw.

Breedte dakkapel Prijzen vanaf
2 Meter € 3.250
3 Meter € 3.850
4 Meter € 4.750
5 Meter € 5.500

Bovenstaand overzicht houdt uitsluitend rekening met het gewenste formaat en niet met het type kozijnen, het type dak (plat of schuin) en opties zoals ventilatieroosters, draaikiepramen, insecten horren, rolluiken, topkwaliteit hang- en sluitwerk en knieschotten.

Waarom de kosten het (in de meeste gevallen) waard zijn

Bij een nieuwe dakkapel kopen en laten installeren komt veel kijken, zowel op gebied van tijd als geld. Is het deze investering wel waard? In verreweg de meeste gevallen wel. Dit zit ‘m vooral in de initiële kosten vergeleken met de langetermijnopbrengst. Een rekenvoorbeeld:

Misschien bent u voor de kunststof dakkapel (incl. installatie) zo’n € 4.000 kwijt – allesbehalve weinig geld. Maar, als u hierdoor jaarlijks € 400 op uw energierekening bespaart en de waarde van uw woning met € 6.000 tot € 7.500 stijgt, is het plots een veel aantrekkelijkere optie. Het is daarom niet moeilijk om te zien waarom zoveel mensen kiezen voor een enkele of dubbele kunststof dakkapel. En dan hebben we nog niet eens gesproken over de voordelen die lastig in geld uit te drukken zijn, zoals de toename in leefbare ruimte en de hieraan gekoppelde toename in woonplezier.

Verschillende subsidies mogelijk

Om de intieme kosten wat te drukken is het mogelijk om aanspraak te doen op diverse subsidies. Voor welke subsidies je in aanmerking komt, hangt af van de provincie en gemeente waar je woont. Gebruik hiervoor de Subsidiewijzer van Milieu Centraal. Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat je voor de dakkapel zelf geen subsidie kan krijgen, maar wel voor een aantal onderdelen van de dakkapel, zoals de beglazing. Verder kom je alleen in aanmerking als de nieuwe kunststof dakkapel daadwerkelijk leidt tot meer duurzaamheid. Gelukkig is dit bij een kunststof dakkapel nagenoeg altijd het geval.

Dakkapel & isolatie dak

Laat u de installatie van uw nieuwe kunststof dakkapel samenvallen met isolatie van de rest van uw dak? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie voor de isolatie én voor de dakkapel. Zie voor meer informatie de website van de Rijksoverheid.

Beglazing

Moderne kunststof dakkapellen zijn voorzien van hoogwaardig HR++ of HR+++ glas. Ook hierdoor komt u in aanmerking voor een provinciale of gemeentelijke subsidie.

Veelgestelde vragen

1. Wat kost een kunststof dakkapel inclusief plaatsen?

De kosten verschillen (formaat, daktype, kozijnen, glas, opties), maar gemiddeld kost een kunststof dakkapel zo’n €4000 tot €6000, inclusief installatie.

2. Heb ik een vergunning nodig voor een kunststof dakkapel?

Misschien. Een vergunningsvrije kunststof dakkapel moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Maximale hoogte van 1,75 meter
 • Onderkant bevindt zich=0,5 - 1 meter boven de dakvoet
 • Bovenkant bevindt zich minstens 50 centimeter onder de daknok
 • Zijkanten van de dakkapel zijn minimaal 0,5 meter van de zijkanten van de rand van het zijn geplaatst

Twijfel je nog? Doe dan de Vergunningscheck van het Omgevingsloket, neem contact op met onze experts of bespreek dit met de dakkapel specialist.

3. Hoelang duurt de installatie van de dakkapel?

Hoelang de installatie duurt hangt af van het type dakkapel. Is de dakkapel ‘prefab’, dan is de installatie vaak binnen 1 dag afgehandeld. Bij een dakkapel die ter plekke wordt, duurt dit aanzienlijk langer. Hoelang precies verschilt.

Over OfferteVergelijker

Waarom OfferteVergelijker dé plek is om kunststof dakkapel offertes met elkaar te vergelijken? Heel eenvoudig:

 • Binnen enkele minuten drie offertes in je mailbox: waardoor je snel weet waar je aan toe bent.
 • Gratis & vrijblijvend: we bieden onze diensten gratis en vrijblijvend aan – geen verborgen kosten en je zit nergens aan vast.
 • Advies op maat: heb je een vraag over kunststof dakkapellen? Onze onafhankelijke experts staan voor je klaar en voorzien je van deskundig advies.
 • Bedrijven bij jou in de buurt: we werken met verschillende dakkapel specialisten en bedrijven door heel Nederland. Hierdoor vraag je bij ons altijd offertes aan van bedrijven bij jou in de buurt.
 • Ook voor andere producten: wilt u naast een dakkapel ook dakisolatie? Of iets anders? Bij ons vergelijkt u ook offertes van tal van andere producten. Denk hierbij aan andere soorten dakkapel, kunststof kozijnen en nog veel meer.

Kunststof dakkapel offertes aanvragen: vind direct de beste deal

Een kunststof dakkapel is een flinke investering. Om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt, vergelijk je via Offertevergelijker eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes van betrouwbare dakkapelspecialisten bij jou uit de regio. Uit ervaring weten we dat vergelijken vaak een besparing van wel 30% oplevert! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen je graag op weg. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media