Voordelen kunststof kozijnen

Zijn de huidige kozijnen aan vervanging toe? Dan merk je tijdens het oriënteren naar nieuwe kozijnen al snel dat er keuze is uit drie materialen: hout, aluminium en kunststof. Alle drie hebben hun eigen voor- en nadelen. Kunststof kozijnen bieden echter veruit de meeste voordelen en zijn daardoor zeer populair.

Voordeel 1: Voordeliger

Een belangrijke reden om voor kunststof te kiezen, is de prijs. Kunststof kozijnen kosten gemiddeld €700 per m2. Dit is inclusief plaatsing en HR++ glas. Hiermee zijn ze €100 tot €150 voordeliger dan de houten en aluminium variant.

Voordeel 2: Onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot hout is kunststof zeer onderhoudsvriendelijk. Kunststof kozijnen hoeven niet om de tien jaar een nieuwe verflaag, zijn eenvoudig schoon te houden en zeer slijtvast. Hierdoor geniet je maximaal van de kozijnen, met minimale lasten.

Voordeel 3: Lange levensduur

Een investering in nieuwe kunststof kozijnen, is een investering voor het leven. Deze kozijnen hebben namelijk een levensduur van wel vijftig jaar. En doordat er nauwelijks verkleuring plaatsvindt, zien ze er in de toekomst nog net zo mooi uit.

Voordeel 4: Goede isolerende werking

Kunststof kozijnen danken hun populariteit ook aan de uitstekende isolerende werking. Vergeleken met hout en aluminium isoleert kunststof veruit het beste. Hierdoor blijft het in de zomer lekker koel in huis en 's winters aangenaam warm. Zo bespaar je ook nog eens op de stookkosten!

Voordeel 5: Preventief tegen inbraak

Het is voor inbrekers eenvoudiger om binnen te komen via een houten kozijn, dan door een kunststof kozijn. Dankzij het stalen frame en het feit dat het kozijn op meerdere plekken is vergrendeld, bieden kunststof kozijnen een goede preventieve werking tegen inbraak.

Meer informatie ontvangen

Wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen over kunststof kozijnen? Vraag dan nu via onderstaande groene knop gratis offertes aan van betrouwbare kozijnspecialisten uit de buurt. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en prijzen.