12-06-2019

Vochtbestrijding muren

Met name oudere huizen hebben vaak lasten van vochtproblemen in de muren. Vochtplekken op de muur, loslatende plinten en een muffe lucht in huis zijn enkele vervelende gevolgen van vochtproblemen. Herken jij dit? Lees dan hier hoe je met de juiste vochtbestrijding jouw muren weer kurkdroog krijgt.

Injecteren muur

Zit de vochtschade vooral onderaan de muur? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van optrekkend vocht. Dit probleem ontstaat doordat de muren poreus zijn geworden na langdurige blootstelling aan grondwater. Deze poreuze muren zuigen het grondwater omhoog waardoor de vochtige muren ontstaan.

Heb je last van optrekkend vocht? Dan kun je het probleemgebied het beste laten injecteren door een professional. Hierbij wordt een waterafstotende vloeistof in de muur geïnjecteerd. Eenmaal in de muur verspreidt de vloeistof zich via de poriën, en vormt hier een waterdichte barrière waardoor het vocht niet meer omhoog kan trekken.

Impregneren muur

Het tweede vochtprobleem dat veel voorkomt in Nederland is doorslaand vocht. Hierbij vocht (bijvoorbeeld regenwater) door de gevel, de woning in. Doorslaand vocht is snel te verhelpen, door de buitengevel te laten impregneren. Door een waterafstotende transparante laag aan te brengen op de gevel, wordt deze waterdicht. Vocht kan hierdoor niet meer naar binnen trekken, waarmee het vochtprobleem is opgelost.

Kosten vochtbestrijding muren

De vochtbestrijding van muren kun je het beste laten uitvoeren door een vakman. Dan weet je zeker dat je snel van het probleem af bent. De kosten voor het injecteren ligt gemiddeld tussen de €95 en €105 per strekkende meter. Voor het impregneren van de buitengevel moet je rekening houden met kosten van €6 tot €10 per vierkante meter.

Ontvang gratis offertes op maat

De hiervoor genoemde prijzen zijn slechts een indicatie. De werkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen. De kosten verschillen namelijk flink per bedrijf. Vraag daarom altijd offertes aan bij meerdere bedrijven. Via Offertevergelijker gaat dit heel eenvoudig. Doe nu een gratis offerteaanvraag en ontvang tot 3 vrijblijvende offertes voor het oplossen van jouw vochtprobleem!

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media