Kosten vochtbestrijding van muren

De meest voorkomende vochtproblemen in muren zijn optrekkend vocht en doorslaand vocht. Optrekkend vocht wordt veroorzaakt door grondwater dat via de muren omhoog trekt. Doorslaand vocht is het resultaat van overmatig natte buitenmuren. De drie vochtbestrijdingstechnieken om deze problemen op te lossen zijn injecteren, impregneren en natuurlijke muurventilatie. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor alle drie de methodes.

Injecteren muur van 6 strekkende meter

Werkzaamheden Minimale kosten Maximale kosten
Buitenmuren injecteren €475 €700
Binnen- en buitenspouwmuur injecteren €1000 €1325
Repareren en injecteren €1450 €1850

Impregneren buitenmuur met oppervlakte van 80 m2

Werkzaamheden Minimale kosten Maximale kosten
Buitenmuren impregneren €650 €850
Reinigen en impregneren €1200 €1450
Repareren en impregneren €2300 €2550

Kosten natuurlijke muurventilatie

Om de muren vochtvrij te maken middels natuurlijke muurventilatie (Carebrick), worden er om de meter keramische kokers in de buitenmuur geplaatst op 35 centimeter hoogte. Dankzij de luchtstroom door de koker ontstaat er een koudebrug waar het vocht naartoe trekt en op een natuurlijke manier wordt afgevoerd. De kosten voor deze techniek liggen tussen de €110 en €120 per strekkende meter.

Benieuwd naar de kosten van vochtbestrijding in jouw situatie kost? Vraag dan direct gratis offertes aan van erkende vochtbestrijdingsexperts uit de regio en laat je vrijblijvend inlichten.

Het verschil tussen injecteren en impregneren

Bij het injecteren van de muur, wordt er met een hogedrukpomp vochtbestrijdingsvloeistof in de muur gepompt via boorgaten. Deze vloeistof trekt door de gehele muur en vormt een barrière tegen het vocht. Nadat de expert klaar is, werkt hij de gaten weer netjes weg. De gemiddelde kosten voor injecteren zijn €100 per strekkende meter.

Bij het impregneren wordt er een waterafstotende laag aangebracht op de buitenmuur. Hierdoor kan vocht niet meer door de muur heen trekken en is het probleem verholpen. De gemiddelde kosten voor impregneren zijn €10 per m2.

Wanneer kan ik de bewerkte muur afwerken?

Nadat een muur waterdicht is gemaakt, kun je deze niet direct voorzien van een verf- of stuclaag. De muur moet eerst zeven tot twaalf maanden drogen. Daarna kun je de muur afwerken. Dit kun je natuurlijk zelf doen of je kiest ervoor om een vakman in te schakelen. Het inhuren van een stukadoor kost gemiddeld €21 per vierkante meter. Een schilder kost gemiddeld €29 per m2. Beide tarieven zijn inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw.

Vergelijk vochtbestrijding offertes

De prijzen voor vochtbestrijding lopen per specialist flink uiteen. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken, vind je eenvoudig de deal die bij jou past. Doe nu een gratis en vrijblijvende offerteaanvraag via Offertevergelijker en ontdek naast de kosten ook alles over de verschillende technieken.