Nadelen dakisolatie

De nadelen van dakisolatie mogen zeker niet worden vergeten bij het schetsen van een compleet beeld. Het is tenslotte een hele investering om het dak de laten isoleren. We moesten er wel even goed over nadenken. Het aantal nadelen van dakisolatie is namelijk niet erg hoog. Twee om precies te zijn.

Grote investering

Een nadeel van dakisolatie is dat het niet goedkoop is om aan te laten brengen. Voor een dakoppervlakte van 60 m2 betaal je gemiddeld tussen de €1600 en €5200. Afhankelijk van welk type dakisolatie je laat aanbrengen.

Hierbij moet wel worden gezegd dat je dankzij de gunstige btw-regeling geen 21% btw betaalt over de arbeidskosten, maar slechts 6%. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten voor dakisolatie. Daarnaast zijn er ook speciale subsidies verkrijgbaar. Deze verschillen per gemeente waarin je woonachtig bent.

Arbeidsintensieve klus

Er wordt vaak gedacht dat dakisolatie een arbeidsintensieve klus is. Dit is deels waar en deels zeker niet. Het klopt dat het aan de buitenkant laten isoleren van een plat dak veel tijd in beslag neemt. Het isolatiemateriaal wordt bij deze methode onder de dakpannen geplaatst. Dit duurt zo’n 1 tot 3 weken. Dat is inderdaad vrij lang.

Dit is echter slechts één van de vier mogelijke methodes van dakisolatie. Wanneer je een schuin dak bijvoorbeeld van binnenuit laat isoleren, is dit binnen een dag gedaan. Het isoleren van een plat dak duurt zo’n twee dagen en het isoleren van de zoldervloer gebeurt in minder dan een dag. In de meeste situaties is de aanbrengtijd eigenlijk een voordeel van dakisolatie.

Meer informatie ontvangen

Zoals je hebt gelezen zijn de nadelen van dakisolatie erg beperkt. Zou je meer willen weten over de mogelijkheden? Laat je inlichten door isolatiespecialisten uit de regio. Door hier een offerteaanvraag te doen, kom je vrijblijvend in contact met specialisten die je alles kunnen vertellen over de verschillende methodes, welke kosten daaraan verbonden zijn en hoeveel je zou gaan besparen per jaar.