Kosten dakisolatie

Dakisolatie is een uitstekende manier om de maandelijkse stookkosten naar beneden te brengen. Voordat je investeert in deze isolatiemethode en gaat profiteren van alle voordelen, is het wel prettig om een idee te hebben van het bijbehorende kostenplaatje. Om je hier een beeld van te geven, vind je hieronder de gemiddelde kosten van dakisolatie.

Kosten dakisolatie

In totaal zijn er vier verschillende typen dakisolatie: het isoleren van de binnenzijde van een schuin dak, het isoleren van de buitenzijde van een schuin dak, het isoleren van een plat dak en het isoleren van de zoldervloer. Hieronder vind je in het overzicht de kosten voor een oppervlakte van 60 m2.

# Type Woning Minimale kosten Maximale kosten
1 Schuin dak binnenzijde €1750 €1950
2 Schuin dak buitenzijde €3750 €5200
3 Plat dak €3300 €4200
4 Zoldervloer €1450 €1750

Vrijblijvend prijzen op maat ontvangen van isolatiespecialisten uit de buurt? Doe hier direct een gratis offerteaanvraag.

Schuin dak binnenzijde isoleren

Een schuin dak kun je op twee manieren isoleren. De eerste manier is door isolatiemateriaal te bevestigen aan de binnenzijde van het dak. Dit wordt ook wel de ‘koud dak methode’ genoemd, omdat het dak zelf niet wordt geïsoleerd en hierdoor niet wordt meeverwarmd. Deze methode wordt het vaakst toegepast en kost gemiddeld €2000.

Schuin dak buitenzijde isoleren

De tweede manier om een schuin dak te isoleren is door middel van isolatiemateriaal aan de buitenzijde van het dak. Bij deze zogenaamde ‘warm dak methode’ wordt het isolatiemateriaal onder de dakpannen aangebracht. Qua kosten liggen deze een stuk hoger: gemiddeld rond de €4200.

Plat dak isoleren

Wil je een plat dak laten isoleren? Dan wordt het isolatiemateriaal meestal aan de binnenzijde van het dak geplaatst. De kosten om een plat dak te laten isoleren beginnen gemiddeld bij de €3300 voor een dakoppervlakte van 60 m2.

Zoldervloer isoleren

Veruit de voordeligste manier om de bovenzijde van de woning te isoleren is middels het isoleren van de zoldervloer. Dit is vooral gebruik in situaties waarbij de zolder niet of nauwelijks wordt gebruik als echte leefruimte. Nadat de zoldervloer is geïsoleerd, zal de temperatuur op de bovenverdieping namelijk erg dalen doordat warmte niet meer omhoog kan. De kosten voor het laten isoleren van de zoldervloer bedragen gemiddeld €1600.

Prijsopbouw dakisolatie

De kosten voor dakisolatie kun je opsplitsen in twee kostenposten. Ten eerste zijn er de materiaalkosten. Denk hierbij aan het isolatiemateriaal, tape en machinekosten. In totaal zorgt dit voor zo’n 45% van de totale kosten. De overige 55% is toe te schrijven aan de arbeidskosten. Let wel, dit verschilt erg per aanbieder. Door meerdere aanbieders te vergelijken, kun je hier eenvoudig honderden euro's op besparen.

Gunstige btw-regeling

Laat je dakisolatie aanbrengen voor een woning ouder dan twee jaar? Dan betaal je over de arbeidskosten geen 21%, maar slechts 6%. Het doel van deze regeling is om eigenaren van oudere woning te motiveren om hun huis zuiniger te maken. Deze regeling geldt naast dakisolatie voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

Bespaartips dakisolatie

Vraag subsidie aan - Voor het plaatsen van dakisolatie zijn er mooie subsidies beschikbaar. Op welke subsidies je recht hebt, hangt onder andere af van de gemeente waarin je woonachtig bent. Vraag hiervoor meer informatie op bij je eigen gemeente. Zij kunnen je alles vertellen over welke subsidies er zijn en aan welke eisen je moet voldoen.

Kies voor een hoge isolatiewaarde - Dit lijkt misschien een vreemde bespaartip aangezien isolatiemateriaal met een hogere isolatiewaarde duurder is. Toch zien wij dit als een besparing, omdat je op de lange termijn meer bespaart op energiekosten. Hierdoor betaalt de dakisolatie zichzelf sneller terug en is de dakisolatie uiteindelijk goedkoper.

Vergelijk meerdere aanbieders - Of dat je dit nou via onze service doet of zelf op zoek gaat naar meerdere aanbieders: vergelijk altijd meerdere isolatiespecialisten. Dit loont enorm. Wij zien vaak dat er voor dezelfde klus door de ene partij tot wel €900 (!) meer wordt gerekend dan door een tweede. Let daarnaast niet alleen op de prijs maar bekijk ook altijd online recensies over de bedrijven. Op die manier weet je zeker dat je een partij kiest die voldoet aan jouw wensen.