Voordelen dakisolatie

Het isoleren van het dak brengt een hoop voordelen met zich. Zo bespaar je niet alleen een hoop op de stookkosten, maar stijgt ook de waarde van jouw woning. Om je een compleet beeld te geven van alle voordelen van dakisolatie, hebben we deze hieronder voor je opgesomd.

Voordeel 1: Snel geïnstalleerd

De meeste type dakisolatie zijn binnen één dag geplaatst! Alleen wanneer de isolatie aan de buitenzijde van een schuin dak wordt geplaatst, duurt het langer. Dit komt doordat het isolatiemateriaal onder de dakpannen komt te liggen. Vaak duurt dit zo’n één tot drie weken in totaal. Daarna geniet je direct van een hoger wooncomfort en begint het besparen.

Voordeel 2: Hoge besparing op de energierekening

Want besparen doe je met dakisolatie zeker. Samen met spouwmuurisolatie biedt dakisolatie de hoogste besparing op de stookkosten van alle soorten isolatie. Op jaarbasis kan deze besparing oplopen tot wel €650! Dit geldt voor een woning met een dakoppervlakte van 60 m2, waarbij het isolatiemateriaal aan de buitenzijde van het dak is aangebracht. Met de andere drie methodes (binnenzijde, plat dak en zoldervloer isoleren) bespaar je gemiddeld €400 per jaar!

Voordeel 3: Korte terugverdientijd

De investering in dakisolatie, verdient zich in de loop van de tijd automatisch terug. Deze tijd varieert van 3 tot 6 jaar. Na deze periode bespaar je honderden euro’s per jaar, die je lekker in de portemonnee houdt. Aangezien dakisolatie de gehele levensduur van jouw woning meegaat, loopt de winst over de jaren enorm op.

Voordeel 4: Waardestijging van de woning

Naast de enorme besparing op de maandelijkse gaskosten, levert dakisolatie op een andere manier geld op. De woning stijgt namelijk aanzienlijk in waarde door het isoleren van het dak. Hierdoor voldoet het namelijk aan strengere isolatie-eisen en krijgt de woning een aantrekkelijker energielabel.

Voordeel 5: Verhoging van het wooncomfort

Misschien nog wel het grootste voordeel van dakisolatie: de woning van het wooncomfort. In de winter soort de isolatie ervoor dat er geen kou naar binnen trekt. Hierdoor blijft de temperatuur in de gehele woning aangenaam en krijgt je geen tocht van boven. In warme periodes zorgt dakisolatie juist dat het niet te warm wordt in de woning. Met name op zolder kan het vaak niet om uit te houden zijn in de zomer. Dankzij dakisolatie komt hier een einde aan.

Isolatiespecialisten vergelijken

Zoals je hebt gelezen, zijn de voordelen van dakisolatie niet mis. Zou je ook willen profiteren van deze voordelen en ben je benieuwd naar de kosten? Vergelijk dan altijd meerdere partijen, zodat je zeker weet dat je de beste prijs vindt. Via Offertevergelijker vraag je eenvoudig in één klap meerdere offertes aan. Dit bespaart je een hoop tijd en geeft je de zekerheid van de beste deal!