Soorten kozijnen

Er zijn verschillende soorten kozijnen. Welke past het best bij jouw? Hieronder volgt een overzicht van de verschillende soorten kozijnen.

Kunststof kozijnen
De meeste kozijnen worden tegenwoordig gemaakt van kunststof. Dat komt omdat kunststof nauwelijks onderhoud nodig heeft. Daarnaast zijn de prijzen van kunststof kozijnen goed betaalbaar. Tussen kunststof en houten kozijnen zijn er verschillen in de prijs, levensduur, uiterlijk en het onderhoudsniveau. Kunststof kozijnen blijven een mooie uitstraling hebben en zijn bestendig tegen vocht.

Houten kozijnen
Een andere soort kozijn is het houten kozijn. Houten kozijnen geven een authentieke uitstraling. Ideaal dus voor als je een wat oudere woning hebt. Houten kozijnen zijn iets duurder dan kunststof kozijnen. Ook dienen de houten kozijnen goed onderhouden te worden door deze met enige regelmaat te schilderen. Wel gaan houten kozijnen bij goed onderhoud zo’n 50 jaar mee.

Aluminium kozijnen
Houd je meer van moderne kozijnen? Dan zijn aluminium kozijnen de oplossing voor jouw. Aluminium kozijnen geven een moderne look. Tevens zijn kozijnen gemaakt van aluminium zeer sterk. Hierdoor kan een smal kozijn veel glas dragen. Tot slot gaan aluminium kozijnen zo’n 40 jaar mee.

Een keuze gemaakt tussen de verschillende kozijnen? Vraag dan gratis en snel offertes aan!