Kosten van een kozijn

De kosten van een kozijn zijn afhankelijk van het materiaal en de grootte van de kozijnen.
Ook draagt het type glas bij aan de prijs van een kozijn.

Materiaalsoorten
Er zijn drie materiaalsoorten voor een kozijn. Zo zijn er de materialen hout, kunststof en aluminium. Houten kozijnen geven een authentieke look en hebben daarnaast een goede isolerende werking. Aluminum kozijnen geven een moderne uitstraling en hebben als voordeel dat deze niet gaan rotten of roesten. Tot slot heb je nog de kunststof kozijnen. Deze zijn erg populair vanwege de lange levensduur van 50 jaar.

Verschillende maten van kozijnen
Kozijnen zijn er in verschillende soorten en maten. Kozijnen zijn verkrijgbaar in een draai/kiep raamkozijn, een deurkozijn of een schuifpui. Elke type heeft weer invloed op de prijs.

Type glas
Het type glas bepaald ook voor een deel de prijs van kozijnen. Hieronder volgt een overzicht van de populairste soorten glas:

Type glas Prijsindicatie per m2
Standaard dubbelglas €65 - €80
HR glas €75 - €90
HR ++ glas €85 - €100


De totale kosten van een kozijn
Nu je bekend bent met de factoren die invloed hebben op de prijs, ben je vast benieuwd naar de totale kosten van een kozijn. Hieronder volgt een overzicht. De prijzen in dit overzicht zijn inclusief plaatsing, hr ++ glas en btw.

Materiaalsoort Aantal m2 Prijzen vanaf
Kunststof 1 m2 €700 - €800
Hout 1 m2 €750 - €950
Aluminium 1 m2 €650 - €850

 
De prijzen in bovenstaand tabel zijn indicaties. Wil je de prijs weten voor jouw situatie? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan!