Prijs schilderwerken

Moet er geschilderd worden? Dan kun je natuurlijk zelf sauzen. Maar wil je dat het echt mooi gebeurt of heb je geen zin om het zelf te doen? Dan kun je het beste een schilder inhuren. Voordat deze aan de slag gaat, is het prettig om een indicatie te hebben van de bijbehorende kosten. Om je een idee te geven van het kostenplaatje hebben wij de prijs van schilderwerk in kaart gebracht op deze pagina.

Prijs schilderwerk binnen

De schilder berekent zijn tarief op twee manieren. Voor de grote oppervlaktes zoals muren en plafonds wordt er in m2 gerekend. Voor het secure werk betaal je per uur. De gemiddelde kosten van een professionele schilder liggen tussen de €28 en €36 per m2 of €34 en €40 per uur. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen van de meest voorkomende schilderwerken.

Soort klus Gemiddelde kosten
4 Deuren schilderen €480
Plafond schilderen 35m2 €1100
Trap schilderen €500
Kozijnen schilderen €1350

Prijs schilderwerk buiten

Net als het schilderwerk voor binnen, wordt er door de buitenschilder zowel per m2 als per uur gerekend. De kosten voor het buitenschilderwerk liggen iets hoger, doordat er een duurdere verf nodig is en in sommige gevallen een steiger. Gemiddeld ligt de prijs voor dit schilderwerk tussen de €33 en €41 per m2 of €38 en €47 per uur.

Moet de hele buitenzijde worden voorzien van een nieuwe verflaag? Dan wordt er vaak een totaalprijs afgesproken. Hieronder een gemiddelde per woningtype inclusief arbeidsloon,verf, materiaalkosten en btw.

Type woning Gemiddelde kosten
Appartement €950
Rijtjeswoning €1400
2 onder 1 kap €2850
Vrijstaande woning €5700

Prijs winterschilder

Veel mensen laten hun schilderwerk verrichten in de zomer. Hierdoor hebben veel schilders het tijdens de koude maanden een stuk rustiger. Om de agenda toch gevuld te houden, hanteren veel schilders ‘s winters daarom verlaagde prijzen. Deze korting loopt op tot zo’n 25% van het arbeidsloon of €50 per dag per schilder.

Vraag gratis offertes aan

De bovenstaande prijzen dienen uitsluitend als indicatie. Wil je exact weten wat de prijs is voor jouw schilderwerk? Vraag dan simpel en snel meerdere offertes aan via Offertevergelijker. Je ontvangt dan vrijblijvend tot 3 offertes op maat. Vergelijk de bedrijven op prijs én kwaliteit, en vind de deal die bij jou past.