Fabels spouwmuurisolatie

Vertel voor de grap eens op een verjaardag dat je spouwmuurisolatie gaat laten aanbrengen en er is altijd wel een oom die je de wildste verhalen kan vertellen. Van vochtproblemen tot aan de torenhoge kosten. Dit zijn echter stuk voor stuk fabels. Lees hier meer over de vier fabels en ontdek waarom ze niet kloppen.

‘Spouwmuurisolatie zorgt voor vochtproblemen’

Sommige mensen denken dat de spouw open moet blijven om de muur te ventileren. Dit is echter onjuist. Wanneer de buitenmuur in goede conditie is, kan de spouw uitstekend gevuld worden met isolatiemateriaal. Om te zien of de buitenmuur in goede conditie is, doen onze isolatiepartners altijd goed vooronderzoek. Zo weet je zeker dat je geen last krijgt van vochtproblemen.

‘Een vervuilde spouw kun je niet isoleren’

Als er vuil of overtollig cement in de spouw zit, mag deze inderdaad niet worden geïsoleerd. Wanneer dit wel gebeurt, bestaat de kans dat het isolatiemateriaal onevenredig wordt verdeeld en ontstaan er in uitzonderlijke gevallen vochtproblemen. Het vuil in de spouwmuur kan in de meeste gevallen echter eenvoudig worden verwijderd. Daarna is de spouw weer perfect te isoleren.

‘Lucht isoleert het beste’

Dit is deels juist. Stilstaande lucht isoleert enorm goed. Echter is de lucht in de spouw continu in beweging. Gemiddeld isoleert 5 cm isolatiemateriaal 7 keer beter dan een spouw van 5 cm breed. Spouwmuurisolatie zorgt hiermee voor een enorme daling in het warmteverlies van de woning.

‘Spouwmuurisolatie is duur’

De kosten van spouwmuurisolatie voor een tussenwoning liggen gemiddeld rond de €900. Dat is veel geld. Spouwmuurisolatie verdient zich echter binnen 4 jaar helemaal terug en de waarde van jouw woning stijgt daarnaast ook nog eens. Zie spouwmuurisolatie daarom als een investering. Over vier jaar verdien je jaarlijks honderden euro's dankzij het isoleren van de spouw.

Conclusie

Spouwmuurisolatie is een slimme manier om het wooncomfort te verhogen en de maandelijkse lasten te verlagen. Wij raden wel aan om een erkend isolatiebedrijf in te schakelen. Zij onderzoeken of de spouwmuur geschikt is voor isolatie en geven vaak garantie op hun werk. Dit verschilt per bedrijf. Vergelijk de offertes daarom niet alleen op prijs, maar ook op de garantiemogelijkheden.

Gratis prijzen op maat

Ben je benieuwd naar de prijs van spouwmuurisolatie? Doe dan nu een vrijblijvende offerteaanvraag en ontvang gratis prijzen op maat van meerdere erkende isolatiespecialisten uit jouw regio. Door meerdere aanbiedingen te vergelijken, weet je zeker dat je nooit teveel betaalt en de specialist kiest die bij jou past.