Voordelen vloerverwarming

Speel je met de gedachte om vloerverwarming aan te laten leggen? Begrijpelijk. Vloerverwarming biedt aardig wat voordelen ten opzichte van de traditionele verwarming. Welke voordelen dit zijn, hebben we voor je op een rijtje gezet.

Voordeel 1: Betere warmteverdeling

Een groot nadeel van radiatoren is dat de warmteverdeling niet evenredig is. De directe ruimte om deze verwarming heen is aangenaam warm, maar hoe verder je van de verwarming komt, hoe minder warm het is. Met vloerverwarming heb je dit probleem niet, doordat de verwarming gelijkmatig is aangelegd over de gehele ruimte.

Voordeel 2: Het staat mooier

Dit voordeel is voor de meeste mensen niet direct de belangrijkste reden om vloerverwarming aan te schaffen, maar mooi meegenomen is het zeker. Als je vloerverwarming laat aanleggen als hoofdverwarming, kunnen de radiatoren direct de deur uit. Indien de vloerverwarming als bijverwarming gaat doen, zul je helaas toch enkele radiatoren moeten houden.

Voordeel 3: Energiebesparing

Vloerverwarming is een zeer efficiënte manier van verwarmen. Doordat de gehele vloer één grote radiator wordt, hoeft de verwarming niet hoog te staan om toch een prettige temperatuur te creëren. Tip: laat de vloerverwarming altijd op dezelfde temperatuur staan. Doordat het heel lang duurt voordat een vloer afkoelt en opwarmt, is het goedkoper om hem op temperatuur te houden.

Voordeel 4: Nooit meer koude voeten

Eén van de grootste voordelen van vloerverwarming vinden wij toch wel dat je nooit meer koude voeten hebt in huis. Zelfs al is het buiten -9 en loop je met blote voeten door de woning blijven je voeten comfortabel warm.

Zou jij ook willen genieten van deze voordelen en ben je benieuwd naar de kosten van vloerverwarming? Doe dan een gratis offerteaanvraag en laat je vrijblijvend inlichten over de mogelijkheden voor specialisten bij jou uit de buurt.