Kosten zonnepanelen

Zonnepanelen zijn enorm populair. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste is het rendement van zonnepanelen de laatste jaren significant gestegen. Hierdoor betaalt de investering zich gemiddeld in 8 jaar terug. Daarnaast zijn de prijzen de afgelopen 5 jaar flink gedaald.

Gemiddelde kosten zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen worden bepaald door meerdere factoren. Ten eerste heeft de kwaliteit van de panelen grote invloed op de prijs. Daarnaast wordt het prijskaartje bepaald door het aantal panelen en door het bedrijf dat de zonnepanelen plaatst. Om je een idee te geven van de kosten vind je hieronder een overzicht met de gemiddelde prijzen.

Aantal bewoners Aantal zonnepanelen Kosten inclusief omvormer, installatie
1 7 € 4.100 á € 7.300 
2 9 € 5.000 á € 8.800 
3 10 € 5.600 á € 10.250 
4 12 € 6.600 á € 11.900 
5 14 € 7.500 á € 13.000 

Geen BTW op zonnepanelen

Om het kopen van zonnepanelen nog aantrekkelijker te maken, betaal je vanaf 1 Januari 2023 geen BTW meer op zonnepanelen. Op 12 zonnepanelen bespaar je hiermee zo'n €800!

Waarom zonnepanelen?

De voornaamste reden van veel mensen om eigen groene stroom op te wekken, is omdat het jaarlijks enorm bespaart op de energierekening. Met 10 panelen bespaar je gemiddeld al zo'n €500 op jaarbasis! Daarnaast zijn zonnepanelen zeer duurzaam en draag je direct bij aan een beter milieu.

Vergelijk gratis bedrijven

De installatiekosten van zonnepanelen bedragen ongeveer 25% van het totale prijskaartje. De prijsverschillen tussen bedrijven lopen in de praktijk al snel op tot 30%. Wij raden daarom aan om altijd meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Let hierbij naast de prijs ook op ervaring en de garantiemogelijkheden. Via Offertevergelijker vraag je heel eenvoudig en vrijblijvend meerdere offertes aan van betrouwbare specialisten uit de regio. Deze service is gratis en geeft je eenvoudig inzicht in de mogelijkheden en kosten!