Terugvragen btw zonnepanelen

Heb je onlangs zonnepanelen aangeschaft of ben je van plan dit binnenkort te doen? Dan heb je zeer waarschijnlijk recht om de volledige btw op de aankoop en plaatsing terug te vragen bij de Belastingdienst. Dit scheelt je maar liefst 21% op de kosten!

Waarom kan ik de btw terugkrijgen?

Zodra je zonnepanelen laat plaatsen, lever je op regelmatige basis stroom aan jouw energieleverancier. Voor deze stroom wordt je betaald of het wordt middels de salderingsregeling verwerkt. Hierdoor wordt je door de Belastingdienst gezien als ondernemer en kan je de volledige btw terugvragen.

Voorwaarden btw terugkrijgen

Om de btw terug te kunnen vragen zijn er meerdere voorwaarden. Dit zijn onder andere:

  • De factuur en de energierekening moeten op dezelfde naam staan
  • De btw-teruggave moet binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar worden aangevraagd
  • De panelen zijn reeds geplaatst en in gebruik
  • De zonnepanelen zijn voor particulier gebruik

Hulp bij terugvragen btw?

Het terugvragen van de btw bespaart je op tien panelen al snel zo’n €700! Heb je zelf geen tijd of kennis om de belasting terug te vragen? Maak dan gebruik van onze btw-terugvraag service door hier een aanvraag in te dienen. Wij regelen dan jouw btw-teruggave van a tot z!

Nog geen zonnepanelen?

Heb je nog geen zonnepanelen laten plaatsen, maar overweeg je om dit wel te doen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van experts bij jou uit de regio. Door deze offertes te vergelijken op prijs en kwaliteit vind je eenvoudig de beste deal voor jouw panelen.