23-03-2018

Kunststof kozijnen houtnerf wel of niet

De tijd dat kunststof kozijnen standaard een gladde witte oppervlakte moesten hebben, is al even gepasseerd. Tegenwoordig zijn er kunststof kozijnen in alle maten en kleuren, inclusief de optie voor een houtnerf. Sta je voor de keuze houtnerf of niet? Lees dan in dit artikel wat de voor- en nadelen zijn van een houtnerf bij kunststof kozijnen.

Houtnerf of niet?

Vooraf aan het schrijven van dit artikel hebben we een onderzoekje gedaan onder zowel kozijnspecialisten als mensen die bij ons offertes hebben aangevraagd voor kunststof kozijnen. Hieruit kwam een vrij eenduidig antwoord: kies voor een houtnerf. De meeste gehoorde redenen vind je hieronder.

‘Lastig schoon te houden’

Een reden waarom mensen twijfelen aan kunststof kozijnen met een houtnerf, is omdat ze denken dat deze kozijnen moeilijker schoon te maken zijn. Het vuil zou tussen de nerven blijven zitten. Dit blijkt een fabeltje. Beide soorten kozijnen zijn even makkelijk schoon te houden volgens de ondervraagden. Geen vuil dat achterblijft in de nerven.

Voordelen houtnerf

Het eerste grote voordeel van de houtnerf blijkt de authentieke rustige uitstraling te zijn. Zowel bewoners van oude panden als van nieuwbouw woningen vinden de houtnerf bijdragen aan een rustige uitstraling van de woning. Ten tweede is het ‘vergevende’ karakter van de houtnerf populair. Met een ‘vergevend’ karakter wordt bedoeld dat eventueel vuil op de kozijnen met houtnerf minder opvalt dan op de vlakke kozijnen.

Conclusie: houtnerf of niet?

Feit blijft dat het een kwestie van smaak is, maar ‘uit het veld’ begrijpen wij dat houtnerf toch meerdere voordelen biedt, tegenover de vlakke kozijnen. Wil je graag meer vrijblijvende informatie ontvangen over kunststof kozijnen? Doe dan via onderstaande groene knop een offerteaanvraag. Je ontvangt dan gratis offertes van kozijnspecialisten uit de buurt. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van kunststof kozijnen.

  • Geschreven door Niels Huizer
  • Als er iets is waar Niels niet over raakt uitgepraat, zijn het wel dakkapellen en kozijnen. Verder wordt hij vrolijk van rockmuziek, zijn twee dochters en studio sport op zondag. Thuis hebben ze bij Niels de kozijnen en dakkapel van kunststof, want: ‘ideaal qua onderhoud en goed betaalbaar’.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media