12-04-2021

Waarom is een dakkapel zijn investering waard?

Een dakkapel is een vrij hoge investering. Toch zie je ze heel vaak terug op de Nederlandse daken. Wegen de voordelen van een dakkapel dan toch op tegen de hoge kosten? Jazeker! In deze blog wordt besproken waarom een dakkapel zijn investering waard is.

Creëert meer ruimte
De eerste reden waarom een dakkapel zijn investering waard is, is vanwege de extra ruimte die een dakkapel creëert. Vaak is een zolder erg klein en wordt deze ruimte maar gebruikt als opslag van de kerstspullen. Met behulp van een dakkapel wordt de zolder meer dan alleen een opslagplaats. Zo is het mogelijk om een extra grote kamer te maken. Er zijn diverse soorten dakkapellen. Het spreekt voor zich dat hoe groter de dakkapel is, hoe meer extra ruimte er ontstaat.

Meer licht en zicht
Naast dat een dakkapel meer ruimte creëert, biedt een dakkapel ook meer licht en zicht. Het probleem dat het vaak donker overdag was op zolder is hiermee verholpen. Dit komt doordat er bij een dakkapel meerdere ramen worden geplaatst. Meer ramen betekent meer licht en dus ook meer zicht. Wanneer je voorheen in het donker moest zoeken naar een lichtschakelaar, is dat overdag nu niet meer nodig.

Dakkapel zorgt voor stijging van de woningwaarde
Nog een reden waarom een dakkapel zijn investering waard is, is vanwege de stijging van de woningwaarde die een woning krijgt met een dakkapel. De kosten van een dakkapel zijn hoog, maar deze kosten zijn niet voor niets. Wanneer je je woning wilt verkopen, verdien je de investering van een dakkapel voor een groot deel terug. De rest van de investering betaal je dan voor de extra ruimte, licht en zicht.

Vergelijk en bespaar tot wel 30%
Een dakkapel is al duur genoeg, vergelijk daarom verschillende offertes van specialisten bij jou in de buurt en bespaar tot wel 30% op de klus.

 

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media