Voordelen van een dakkapel

Een dakkapel is een flinke investering voor jouw woning. Waarom zou je een dakkapel plaatsen? Hieronder volgen een aantal voordelen voor het laten plaatsen van een dakkapel.

Meer ruimte
Het eerste voordeel van een dakkapel is dat er meer ruimte ontstaat. Een zolder is vaak moeilijk in te delen vanwege een schuin dak. Alleen in het middengedeelte kan je staan. Hierdoor wordt de zolder vaak gebruikt voor het opslaan van spullen die je maar een paar keer per jaar nodig hebt. Een dakkapel biedt hier uitkomst voor. Met behulp van een dakkapel wordt de benutbare ruimte in één klap significant groter. Er kan één grote ruimte worden gecreëerd of je kan ervoor kiezen om de zolder op te delen in meerdere kamers.

Meer licht en zicht
Een ander voordeel van een dakkapel is dat je meer licht en daardoor ook meer zicht krijgt. Bij een dakkapel worden er vaak veel ramen geplaatst. Hierdoor verandert de vaak donkere zolder in een ruimte met veel zicht. Doordat er meer licht is, is het ook niet meer nodig om overdag de lamp aan te doen. Niet alleen zorgt dit voor een prettigere sfeer; het scheelt ook weer in de energiekosten.

Stijging van de woningwaarde
Nog een voordeel van een dakkapel is dat jouw woning meer waard wordt. Zoals eerder genoemd geeft een dakkapel meer ruimte, licht en zicht. Deze voordelen maken de woning meer waard. Een dakkapel is een grote investering, maar deze investering wordt voor een groot deel weer terugverdiend met de stijging van de woningwaarde.

Dubbele dakkapel
Tot slot is het ook mogelijk om een dubbele dakkapel te laten plaatsen. Deze kunnen onder elkaar geplaatst worden, maar het is ook mogelijk om deze aan de andere kant te plaatsen. Zo creeër je nog meer ruimte, licht, zicht en de woningwaarde stijgt nog meer.


Overweeg je na het lezen van deze voordelen om een dakkapel te plaatsen op jouw woning? Vraag dan gratis en snel offertes aan en bekijk de mogelijkheden voor jouw situatie!