Buitengevelisolatie kosten

De kosten voor buitengevelisolatie zijn hoog. Zeker als je deze isolatiemethode vergelijkt met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie moet je voor aanzienlijk dieper in de buidel tasten. De kosten voor buitengevelisolatie per m2 liggen in sommige gevallen wel 8 keer hoger dan die van spouwmuurisolatie. Toch zien we door het aantal aanvragen dat buitengevelisolatie erg populair is. Dit is vooral te danken aan het grote aantal voordelen van buitengevelisolatie. Om je een idee te geven van de kosten, hebben we deze voor je op een rijtje gezet.

Kosten buitengevelisolatie

Dat de kosten hoog zijn, is bekend. Maar wat zijn dan de kosten voor buitengevelisolatie precies? Dit verschilt uiteraard per situatie, maar gemiddeld kun je rekening houden met zo’n €95 tot €135 per m2. Hieronder zie je de gemiddelde kosten per woningtype.

# Type Woning Minimale kosten Maximale kosten
1 Appartement (25 m2) €2.150 €3.450
2 Rijtjeswoning (65 m2) €5.950 €8.250
3 Twee-onder-één-kap (100 m2) €8.900 €13.800
4 Vrijstaande woning (150 m2) €14.500 €19.000

Wil je vrijblijvend prijzen op maat ontvangen? Vraag dan direct offertes aan van isolatiespecialisten uit de buurt en ontdek heel eenvoudig wat de kosten zijn in jouw situatie.

Terugverdientijd buitengevelisolatie

De kosten van buitengevelisolatie zijn dan wel aan de hoge kant; dat wil niet zeggen dat het een investering is die je nooit meer terugziet. Het isoleren van de buitengevel betaalt zich in de vorm van een lagere energierekening zelf weer terug. Gemiddeld bespaar je met deze ingreep 25% op energieverbruik. In het geval van een rijtjeswoning, betekent dit dat je ongeveer €700 per jaar bespaart. Wat inhoudt dat de terugverdientijd van buitengevelisolatie ongeveer 10 jaar is.

Verlaagd btw-tarief

Is jouw woning ouder dan twee jaar? Dan kom je in aanmerking voor de gunstige btw-regeling voor dak-, spouw- en gevelisolatie. Dankzij deze btw-regeling betaal je geen 21% over de arbeidskosten, maar slechts 6%. Op een klus als buitengevelisolatie bespaart dit letterlijk honderden euro’s.

Vrijblijvende offerteaanvraag

Door gratis offertes aan te vragen via Offertevergelijker, ontdek je heel eenvoudig wat de exacte kosten van buitengevelisolatie zullen zijn. De lokale isolatiespecialisten kunnen je naast de prijs ook alles vertellen over hoeveel je gaat bespaar en welke mogelijkheden er zijn qua gevelafwerking.