Buitengevelisolatie vergunning

Doordat de buitengevelisolatie wordt afgewerkt met bijvoorbeeld stucwerk, verandert het uiterlijk van de woning. Om die reden heb je in de meeste gevallen een bouwvergunning nodig. Deze vergunning vraag je aan bij je eigen gemeente.

Vergunning aanvragen

De vergunning voor buitengevelisolatie vraag je eenvoudig aan bij de gemeente via de website van het Omgevingsloket. Door hier in te loggen met je DigiD zie je eenvoudig welke informatie je moet aanleveren bij de gemeente. Na de aanvraag ontvang je binnen acht weken de uitslag. Indien het verzoek is gehonoreerd, hebben de buren nog zes weken de tijd om bezwaar te maken. Na deze periode kan de vergunning niet meer worden teruggedraaid. De kosten voor een vergunning liggen gemiddeld tussen de €200 en €450.

Tip: vergunning laten aanvragen

Geen tijd of zin om een vergunning aan te vragen? Vaak bieden isolatiespecialisten deze service ook aan. Doordat ze veel ervaring hebben met vergunningen gebeurt het aanvragen niet alleen sneller, maar stijgt de kans op slagen ook nog eens.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van buitengevelisolatie? Doe dan nu een gratis offerteaanvraag en ontvang vrijblijvend offertes van isolatiespecialisten uit de regio. Zij kunnen je alles vertellen over de vergunning, kosten en hoeveel je gaat besparen met buitengevelisolatie.