3 Voordelen van kunststof ten opzichte van hout

Zijn jouw huidige houten kozijnen aan vervangen toe? Dan is het interessant om eens naar kunststof kozijnen te kijken. Deze kozijnen bieden veel voordelen ten opzichte van hout, terwijl ze met het blote oog nauwelijks te onderscheiden zijn. Lees in dit artikel meer over de voordelen van kunststof en één mogelijk nadeel.

Nooit meer schilderen

Eén van de belangrijkste redenen voor veel mensen om voor kunststof te kiezen, is dat deze kozijnen nauwelijks onderhoud nodig hebben. In tegenstelling tot hout hoef je ze niet om de 10 jaar te schilderen. Het onderhoud van kunststof kozijnen is gemiddeld dan ook vijf keer goedkoper dan het onderhoud van hout.

Zeer isolerend

Dankzij speciale luchtkamers in het kozijn, biedt kunststof een zeer goede isolerende werking. Zo bespaar je met kunststof aanzienlijk op de energierekening.

Bestand tegen weersinvloeden en ongedierte

Met houten kozijnen heb je kans op problemen als houtrot en houtworm. Beiden zeer vervelend en niet goedkoop om op te laten lossen. Wie kiest voor kunststof kozijnen, zal hier nooit last van krijgen. Kunststof is namelijk perfect bestand tegen weersinvloeden en ongedierte.

1 Mogelijk nadeel

Het feit dat je de kozijnen nooit meer hoeft te schilderen, is voor velen een groot voordeel. Het betekent echter wel dat je de gehele levensduur van de kozijnen, aan één kleur gebonden bent. Kunststof is namelijk erg lastig over te schilderen.

Gratis offertes op maat

Wil je meer weten over kunststof kozijnen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van betrouwbare kozijnbedrijven bij jou uit de regio. Door offertes aan te vragen via Offertevergelijker, ontvang je uitsluitend offertes van erkende bedrijven met ruime ervaring. Een offerteaanvraag kost je nog geen minuut en geeft je vrijblijvend inzicht in de kosten en mogelijkheden van kunststof kozijnen.