Tips kunststof kozijnen

Het aanschaffen van nieuwe kozijnen is geen eenvoudige klus. Ten slotte is het niet een product dat je regelmatig koopt. Om je wat houvast te bieden, hebben we enkele tips bij het kopen van nieuwe kunststof kozijnen voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Kwantumkorting

Ken je toevallig iemand die ook nieuwe kozijnen nodig heeft? Vaak geven kozijnspecialisten kwantumkorting. Dat wil zeggen dat hoe meer je van het product afneemt, des te gunstiger de prijs wordt. Hierdoor betaal je minder voor dezelfde kwaliteit.

Tip 2: Kies een betrouwbaar merk

Het feit dat kunststof kozijnen zeer populair zijn, heeft ervoor gezorgd dat er veel aanbieders op de markt zijn bijgekomen. Sommigen beter dan anderen. Hieronder vind je een aantal merken waarvan je zeker weet dat je kwaliteit aanschaft. Is jouw oog gevallen op een ander merk? Informeer dan bij de specialist naar zijn mening. Dankzij jarenlange ervaring kan hij je precies vertellen of hij een bepaald merk wel of niet aanraadt.

  • Weru
  • Knipping
  • Aluplast
  • Veka
  • Profine
  • Rehau
  • Gayko
  • Schüco

Tip 3: Vergelijk verschillende specialisten

Door de populariteit is niet alleen het aantal merken van kunststof kozijnen aanzienlijk gestegen; er zijn ook een hoop aanbieders bijgekomen. Ook hiervoor geldt dat ze niet allemaal dezelfde hoge kwaliteit bieden. Wil je er zeker van zijn dat je jouw kunststof kozijnen laat plaatsen door een professionele kozijnspecialist? Vergelijk dan via Offertevergelijker meerdere specialisten uit jouw regio. Zo weet je niet alleen zeker dat je een betrouwbare expert inschakelt, maar ben je ook heel eenvoudig verzekerd van de beste deal.

Tip 4: Onderhouden kunststof kozijnen

Na de aanschaf van nieuwe kozijnen wil je uiteraard zo lang mogelijk genieten van de voordelen die kunststof kozijnen bieden. Gelukkig hoef je hiervoor niet veel te doen. Kunststof kozijnen zijn namelijk enorm onderhoudsvriendelijk. Niet onderhoudsvrij. Om hun optimale uitstraling en kwaliteit te behouden, raden wij aan om de kozijnen eens per jaar te voorzien van een poetsbeurt. Dit kan gewoon met heet water en wat schoonmaakazijn. Zodra de kunststof kozijnen droog zijn, kun je ze in de wax zetten. Door de wax zal vuil zich nog minder snel hechten aan de kozijnen en behouden ze altijd hun originele kleur.